Birštono kurhauzas lingavo į dainuojamosios poezijos ritmą

10728748_857906417575104_1979681093_n Spalio 24 d.  birštoniečiai, atidėję kasdienius rūpesčius, maitinti sielų rinkosi į Birštono kurhauzą, kuriame viešėjo dvyliktasis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“, tąvakar sukvietęs atlikėjus iš Lietuvos, Latvijos, Prancūzijos.

Pirmąja koncerto kregžde tapo Akvilė Vervečkaitė, kurios nuoširdumas ir unikalus balsas, folkloro potėpių turinti kūryba nepaliko abejingų. Po jos scenoje siautėjo ir šmaikštavo Andrius Vaicenavičius su drauge Živile Miežyte, kuri bičiuliui pritarė trimitu ir metalofonu. Svečias iš Latvijos Arnis Miltinš priminė, jog vaiku išliekama nepaisant amžiaus, todėl pasiūlė padainuoti kelias vaikiškas dainas. Andrius Zalieska – Zala atviru bendravimu ir kūryba nejučiomis išplėšė ne vieno salėje sėdinčiojo šypseną. Svečias iš Prancūzijos Paul Dirmeikis publikai pateikė mistiškų kūrinių, kurie priminė legendas apie naktį, lietaus juoką, „vilko valandą“. Jam bandonija pritarė Jean – Baptiste Henry, kuris taip užbūrė publiką, jog buvo paprašytas atlikti dar bent vieną kūrinį. Vidas Petkevičius dalijosi ne tik savo dainomis, bet taip pat publiką pamalonino skaitydamas Juozo Erlicko eiles.

 

Koncerto metu buvo jaučiamas klausytojų susidomėjimas ir laukimas „kas bus toliau“, tai, anot Vido Petkevičiaus, yra „ta trumpa trumpa laimės akimirka“.

 

Taip pat skaitykite