„Prienų“ krepšininkai išsivežė pergalę iš Kėdainių

IMGP5369

Spalio 25 d. „Prienų“ krepšininkai žaidė LKL čempionato rungtynes su Kėdainių „Nevėžio“ komanda. Komandos vyr. treneris Tadas Stankevičius yra sakęs, jog panašaus lygio komandas būtina įveikti ir nesvarbu, kur žaisime – namų arenoje ar išvykoje. Ką gi, atrodo treneris turi būti patenkintas, nes komanda laimėjo trečias varžybas iš eilės.
„Prienų“ komanda visas rungtynes kontroliavo žaidimo eigą ir įtikinamai laimėjo jas (78:64). Tiesa, vėl žaidimas buvo gan banguotas, bet, kaip visada sako Mindaugas Arlauskas, žaisti krepšinį Lietuvoje moka visi.

Pirmasis kėlinys

Rungtynės prasidėjo sėkmingomis aikštelės šeimininkų atakomis, ir jie iškart išsiveržė į priekį (7:3). „Prienai“ atsibudo tik trečiąją kėlinio minutę ir spurtavo 9:0 (7:12). Dar po minutės T. Stankevičiaus auklėtinių pranašumas padidėjo iki 9 taškų (10:19). Ir per likusias iki kėlinio pabaigos 3 minutes svečiai užtikrintai kontroliavo žaidimo eigą ir po pirmojo kėlinio įgijo 13 taškų pranašumą (15:28).

Antrasis kėlinys

Ir antrajame kėlinyje „Prienų“ komanda kontroliavo žaidimo eigą. Visą kėlinį T. Stankevičiaus auklėtiniai turėjo dviženklį pranašumą. Likus iki kėlinio pabaigos 2 min. komandas po Šarūno Vingelio tritaškio skyrė 17 taškų, o po dviejų kėlinių „Prienai“ pirmavo 14 taškų skirtumu (35:49).

Trečiasis kėlinys

Kėlinio pradžioje „Prienų“ komanda gan sėkmingai tvarkėsi su varžovais. Ovidijaus Varanausko, Giedriaus Staniulio ir Arno Labucko taiklūs metimai leido komandai išlaikyti saugų atstumą (39:54). Bet vienos minutės atsipalaidavimas, per kurį varžovai sumažino skirtumą iki 7 taškų (49:56), privertė T. Stankevičių skubiai paimti minutės pertraukėlę.
Ir tai davė naudos. Komandos žaidimas pasikeitė iš esmės. Per keturias minutes „Prienų“ krepšininkai leido aikštelės šeimininkams įmesti į savo krepšį tik du taškus, o patys smaginosi iš peties ir po trijų kėlinių komandas jau skyrė 15 taškų (51:66).

Ketvirtasis kėlinys

Ir paskutiniame kėlinyje T. Stankevičiaus kariauna nemažino apsukų ir likus iki rungtynių pabaigos 3 min., po A. Labucko eilinio sėkmingo metimo,  „Prienų“ komandos persvara šoktelėjo iki 21 taško ( 56:77). „Nevėžio“ krepšininkai kovojo iki pat rungtynių pabaigos ir sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 14 taškų (64:78).
„Prienų“ komandos strategas T. Stankevičius už tokį atsipalaidavimą savo žaidėjų nepagyrė ir liko nepatenkintas jų veiksmais rungtynių pabaigoje.

Komandą į pergalę vedė jos kapitonas Arnas Labuckas (20 taškų). Ovidijus Varanauskas pridėjo 15 taškų (8 atkovoti kamuoliai), Paulius Vaitiekūnas – 11, Giedrius Staniulis – 10 (8 atkovoti kamuoliai).

LKL:  „Nevėžis“ – „Prienai“  64:78 (15:28, 20:21, 16:17, 13:12)

Taip pat skaitykite