Stakliškiečiai planavo ateities žingsnius link būsimosios profesijos

Nuotrauka straipsniui

Spalio 22-osios rytą Stakliškių vidurinės mokyklos mokiniai buvo maloniai nustebinti, nes šią dieną mokykloje vyko netradicinio ugdymo Karjeros planavimo diena.

Nuo pat ryto 1-4 klasių mokiniai lankėsi Prienų krašto muziejuje ir Prienų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, kur dalyvavo žvakių liejimo edukacinėse bei pažintinėse, profesinio veiklinimo programose.

5-7 klasių moksleiviai dalyvavo karjeros ugdymo pamokose su klasės auklėtojais, lankėsi šakočių kepimo įmonėje „Eulanta“ ir A. Šimkaus paminklų gamybos įmonėje, kuriose galėjo apžvelgti darbo sąlygas, išklausyti darbuotojų patarimus, kokio išsilavinimo, asmeninių savybių reikia šioms profesijoms, kokie sunkumai ir problemos gali iškilti dirbant tokį darbą.

8-12 klasių mokiniai buvo pakviesti į aktų salę susitikimui su Birštone įsikūrusios sanatorijos „Eglė“ direktoriumi Artūru Salda. Šis susitikimas visiems patiko, paskatino tobulėti, padėjo apsispręsti dėl ateities planų. Kiek vėliau mokiniai susitiko su buvusiu Stakliškių vidurinės mokyklos mokiniu Eigirdu Kebliku pokalbiui „Kas yra savanorystė?“. Eigirdas noriai dalijosi patirtimi apie kelionę į Vietnamą, rodė vaizdo medžiagą. Tuo metu dešimtokai dalyvavo Kauno teritorinės darbo biržos surengtame užsiėmime, diskutavo apie savo karjeros galimybes, sprendė testus, kurie padėjo suprasti, kuri sritis kiekvienam tinka labiausiai, atliko įdomias praktines užduotis, reikalaujančias komandinio darbo. Karjeros planavimo dienos pabaigą pažymėjo Lietuvos Vyriausybės Ministro Pirmininko patarėjo Justo Pankausko vizitas. Įdėmiai išklausę įtraukiančią ir pamokančią politiko kalbą mokiniai skubėjo sveikinti naująjį mokyklos prezidentą Liną Bagdanavičių, kurį inauguravo pats Ministro Pirmininko patarėjas ir mokyklos direktorė Loreta Šernienė.

Mokiniai džiaugiasi šia itin puikia galimybe susipažinti su įvairių profesijų sričių atstovais, pabendrauti su jais, padiskutuoti, gauti patarimų, įgyti šiek tiek praktinių žinių, kurias vėliau jie galės pritaikyti savo karjeroje ir dėkoja Karjeros planavimo dieną organizavusiai socialinei pedagogei Daivai Švedienei.

Stakliškių vidurinės mokyklos prezidentas Linas Bagdanavičius

Taip pat skaitykite

1 komentaras