„Stakliškių“ komandos debiutas RKL – įtikinama pergalė

stakliskes

Spalio 24 d. „Stakliškių“ komanda įtikinama pergale pradėjo debiutinį  RKL „B“ diviziono  čempionatą. Stakliškiečių varžovais buvo Lietuvos kurčiųjų sporto klubo krepšininkai.
Pirmosios čempionato rungtynės praėjo gan chaotiškai, bet parodė, jog komanda turi potencialo ir turėtų laimėti ne vienerias rungtynes.
Po pirmojo apylygio kėlinio, kituose stakliškiečiai žaidimo gijas laikė savo rankose. Ir nors komandai nepavyko išvengti blogų atkarpų, pergalė buvo iškovota gan įtikinamai.

 

Pirmasis kėlinys

Rungtynių pradžioje po Roberto Ruzgaičio 6 iš eilės pelnytų taškų „Stakliškės“ pirmavo rezultatu 6:2. Tiesa, svečiai labai greitai ne tik išlygino rezultatą (6:6), bet ir persvėrė jį savo naudai (6:9). Aikštelės šeimininkai atsakė galingai ir po trijų iš eilės tritaškių įgijo 6 taškų persvarą (17:11). Deja, bet paskutinės trys pirmojo kėlinio minutės „Stakliškių“ komandai virto tikru košmaru. Varžovai laimėjo atkarpą 9:2 ir įgijo vieno taško persvarą (19:20). Vis tik „Stakliškių“ komanda sugebėjo atsitiesti ir laimėti pirmąjį kėlinį (23:22). Taškus pelnė Laimonas Alionis.

Antrasis kėlinys

Pirmoji kėlinio pusė buvo labai nerezultatyvi, bet „Stakliškių“ krepšininkai sugebėjo išlaikyti trapų pranašumą (28:27). Antroje kėlinio pusėje vyko permaininga kova ir likus iki kėlinio pabaigos 2 minutėm rungtynėse buvo lygybė (34:34). Ir tada „Stakliškių“ vyrai spurtavo, o spurto lyderiu tapo Dainius Marčiauskas, kuris pelnė 7 taškus ir  padėjo komandai įgyti 6 taškų persvarą (41:35). Tašką kėlinyje padėjo E. Keblikas, „įsūdęs“ paskutinę kėlinio sekundę tritaškį (44:35).
Trečiasis kėlinys
Kėlinio pradžioje „Stakliškių“ krepšininkai dar įtvirtino savo pranašumą (49:37), bet varžovai eilinį kartą sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 8 taškų (49:41). Aikštelės šeimininkai galingai spurtavo ir po Mantvydo Gečionio tritaškio įgijo rekordinį 16 taškų skirtumą ( 57:41). Deja, eilinį kartą „Stakliškių“ krepšininkai leido varžovams perimti iniciatyvą ir po trijų kėlinių komandas skyrė tik 8 taškai (61:53).

Ketvirtasis kėlinys

Kėlinio pradžioje R. Ruzgaitis tolimu metimu ir taikliais baudos metimais padidino „Stakliškių“ persvarą iki 13 taškų (66:53). Bet eilinį kartą aikštelės šeimininkai užlipo ant to paties grėblio ir leido vilniečiams sumažinti skirtumą iki 7 taškų (66:59). Gavę antausį stakliškiečiai pradėjo branginti kamuolį ir po M. Gečionio tritaškio atkūrė dviženklį pranašumą (71:61). Vilniaus krepšininkai pataikė tolimą metimą ir komandas vėl skyrė tik 7 taškai (71:64). Bet ir šį kartą „Stakliškių“ komanda neleido varžovams perimti iniciatyvos ir iškovojo pergalę čempionato starte (78:69).

 

RK„B“L: „Stakliškės“ – LKSK (Vilnius) 78:69 (23:22, 21:13, 17:18, 17:16)

Taip pat skaitykite