Komedija Franca Rame, Dario Fo „LAISVOJI PORA“ Prienų kultūros centre

 

012-1Spalio 29 d. 18 val. į Prienų kultūros centrą atvyksta Kauno mažasis teatras su spektakliu „LAISVOJI PORA“.

Laisvoji pora”- vieno veiksmo komedija, parašyta žymaus italų dramaturgo, aktoriaus Dario Fo kartu su savo žmona Franca Rame. D. Fo yra apdovanotas Nobelio premija 1997 metais. “Laisvoji pora” – viena iš žymesnių dramaturgo pjesių.

Pagrindinis dėmesys sukoncentruotas į aktorių vaidybą bei tekstą ir pasižymi aštria satyra. Kauno mažojo teatro spektaklis „Laisvoji pora“ spėjo susilaukti puikių atsiliepimų ne tik tarp Kauno, bet ir kitų Lietuvos regionų publikos ir tapo populiariausiu teatro spektakliu.

Su šiuo spektakliu teatras yra apkeliavęs ne vieną Lietuvos regioną bei dalyvavęs profesionalių teatrų festivaliuose – „Tegyvuoja komedija“ Alytuje, D. Tamulevičiūtės teatrų festivalyje Varėnoje.

“Laisvoji pora”- šmaikštus, nuotaikingas spektaklis apie moters išsilaisvinimo kovą, išsilaisvinimą iš visuomenėje vyraujančių stereotipų, iš vyro valdžios šeimoje – apie moters teisę pačiai valdyti savo likimą. Įprasta manyti, kad šeimoje tik vyras gali eiti „į šoną“, tačiau kas atsitiktų, jei viskas būtų atvirkščiai?

Aktoriai drąsiai kreipiasi į žiūrovus, provokuoja būti spektaklio bendraautoriais. Jei pasiilgote nebanalaus, intelektualaus humoro, gerą nuoširdaus juoko dozę Jums garantuos ši vieno veiksmo komedija.

Režisieriai: Rima Januškevičiūtė, Audrius Baniūnas

Vaidina: Rima Januškevičiūtė, Audrius Baniūnas

 

Trukmė: 1 val. 20 min.

Vieta: Prienų kultūros centras

Laikas: 18 val.

Bilieto kaina: 20, 25, 30 Lt; senjorams, studentams, moksleiviams, neįgaliesiems – 20 Lt; spektaklio dieną – 30 Lt.

Taip pat skaitykite