LESTO darbuotojai nevyksta į klientų namus grąžinti permokų

Elektros skirstymo bendrovės LESTO darbuotojai niekada nevyksta į klientų namus grąžinti permokų už elektros energiją. Bendrovė pažymi, jog apskaitos prietaisus tikrinantys bendrovės specialistai gyventojų neprašo pinigų, netikrina gyventojų namų vidaus elektros tinklų ir jų neremontuoja.

Bendrovę pasiekė informacija, jog spalio 17 dieną, penktadienį, Širvintų rajono Kantrimiškių kaime į namus užėjusi moteris prisistatė esanti LESTO darbuotoja ir paaiškino namų šeimininkams apie tariamą 50 litų permoką už elektros energiją. Nieko neįtarę namo šeimininkai sukčiautojai aprodė elektros instaliaciją. Jai palikus namus, pasigesta dviejų piniginių. Skaičiuojama, jog padaryta žala siekia 1510 litų.

Panašus atvejis prieš porą savaičių užfiksuotas ir Biržų rajono Kratiškių kaime, kai gyventoją aplankė nepažįstama moteris, kuri prisistatė esanti LESTO darbuotoja. Kaip sužinojo LESTO, moteris, namų šeimininkei paaiškinusi, jog nori grąžinti 50 litų permoką, išsitraukė 500 litų banknotą ir laukė grąžos. Tačiau supratusi klastą, moteris išprašė svečią.

LESTO Prevencijos ir kontrolės skyriaus vadovo Vidmanto Bruzgio teigimu, jau ir anksčiau yra pasitaikę atvejų, kai LESTO darbuotojais apsimetę asmenys apgaule – įteikiant netikrus pinigus – siekė įgyti svetimą turtą.

„Bendradarbiaujame su policijos pareigūnais, siekiant kuo greičiau nustatyti sukčius, kurie neteisėtai naudoja LESTO vardą ir siekia iš žmonių išvilioti pinigus. Kartu noriu pabrėžti, jog  LESTO apie permokas arba nepriemokas klientus informuoja trumposiomis SMS žinutėmis ar elektroniniu laišku, kuriuose pateikiama išsami informacija apie kliento elektros energijos suvartojimą ir jo mokėjimus. Prašome gyventojų būti apdairiems ir įsidėmėti, ar atvykę asmenys nėra apsimetę sukčiai. Jei kyla įtarimų, kad atvykęs asmuo yra apsimetėlis, gyventojai nedelsdami turėtų kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112“, – teigia V. Bruzgys.

Jo teigimu, darbuotojai, atliekantys elektros apskaitų eksploatavimo darbus, su savimi turi ir pateikia specialius pažymėjimus, patvirtinančius LESTO leidimą atlikti darbus. Jei darbus atlieka LESTO darbuotojai, jie vilki specialias aprangas, pažymėtas LESTO atributika.

LESTO bei jos įgaliotų įmonių darbuotojai neatlieka elektros tinklo remonto darbų klientų būste ar namo vidiniame tinkle. Tais atvejais, kai elektros apskaitos prietaisai yra įrengti kliento patalpų viduje, LESTO bei jos įgaliotų įmonių darbuotojai tik patikrina elektros apskaitos prietaiso veikimą, pakeičia elektros apskaitos prietaisą arba nurašo jo rodmenis.

Gyventojai gali gauti visą informaciją apie jų deklaruotus ar apskaitos prietaisų patikrinimo metu užfiksuotus rodmenis – tereikia prisijungti prie savitarnos svetainės www.manoelektra.lt. Informacija apie LESTO paslaugas teikiama ir klientų aptarnavimo telefonu 1802.

 

 

Taip pat skaitykite