Ruduo – tinkamas laikas pasidžiaugti gamtos dovanomis

IMGP4997Šeštadienį Šilavoto seniūnijoje buvo surengta tradicinė Derliaus šventė.

Visus, atvykstančius į ją, su šypsena pasitiko „Moliūgų bendrija“, o norinčiųjų kartu pasidžiaugti gamtos dovanomis susirinko pilnutėlė seniūnijos salė.

Pasveikinti šilavotiškius atvyko nemažai ir svečių. Tai, aišku, ne atsitiktinumas, nes jau prasidėjo kova dėl rinkėjų. Bet žmonėms, kurie savo darbais užsitarnavo pagarbą, dovanos ir geri žodžiai – tai dar vienas sunkaus darbo įvertinimas.

Po oficialių kalbų buvo smagu klausytis bendruomenių atstovų pasakojimų apie „Derliaus“ parodos eksponatus. Jie visi atitiko rudens šventės pavadinimą. O čia visi buvo labai išradingi! Bežiūrėdamas į juos, galėjai pasisemti patirties bei gauti daug pavyzdžių, kaip sėkmingai panaudoti gamtos dovanas. Vieni vertė šypsotis pro ūsą, kiti gi buvo tarsi atpildas gamtai, kuri apdovanojo vaisiais ir daržovėmis.

Derliaus šventės dalyvius nuostabiomis dainomis pradžiugino Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalinis ansamblis „Radasta“.

Vėliau vykusioje popietėje buvo daug diskutuojama apie gyvenimą, darbus, dalintasi patiekalų ruošimo receptais. Be to, buvo degustuojami Derliaus šventės dalyvių pagaminti maisto produktai. Išmanios tos Šilavoto gaspadinės, moka gardžius patiekalus pagaminti ir nustebinti.

Smagios melodijos kvietė pašokti, ką ir darė čia susirinkusieji. Juk reikia deramai įvertinti ne tik šeimininkų vaišes, bet ir muzikantų grojimą. Šventės akcentu tapo tradicinis bulvinių bandų smaguriavimas. Juk taip ir reikia švęsti, kai derlius aruoduose.

Vidmantas Venclovas

Taip pat skaitykite