Metų mokytoja Danutė Padvelskienė: „Man tiesiog patiko ir vis dar patinka dirbti mokytoja“

IMGP2937Vidmantas Venclovas

Spalio 6 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre susirinkęs rajono švietimo elitas pagerbė geriausius iš geriausiųjų savo profesinės dienos proga.

Padėkoti mokytojui visada gera proga, nes tai jis mus, nemokančius nei rašyti, nei skaityti, paverčia mąstančiomis būtybėmis ir paruošia skrydžiui į platųjį pasaulį.

Tądien pagrindinėje rajono scenoje stovėjo dešimtys mokytojų, kuriems buvo įteiktos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus ir mero padėkos.

O Metų mokytoja buvo tituluota Prienų „Žiburio“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Danutė Padvelskienė, kuri, pasak jos pačios, Prienų švietimo sistemoje išdirbo 30 metų, iš jų 28 – „Žiburyje“.

Nominantė, dėkodama už įvertintą jos kasdienį nelengvą triūsą ugdant vaikus, apgailestavo, jog šiuo metu mokytojo darbas neprestižinis, bet jai „tiesiog patiko ir vis dar patinka dirbti mokytoja“. Po šių žodžių salėje pasigirdo plojimai.

Mokytoja, tęsdama savo pasisakymą, pasakė, jog „Mokytojas turi turėti drąsos dirbti kaip mokytojas“, būti laisvas ir nevergauti valdžiai, aklai vykdydamas jos nurodymus.

Pasak nominantės, reikia tiesiog stengtis, kad būtų matomi tavo mokiniai, o ne reikštis pačiai.

Tiesa, mokiniai turėjo savo nuomonę ir taip pat atėjo pasveikinti savo mokytoją, kuriai iškilmingai buvo įteikta nominacija „Metų mokytojas“.

 

Taip pat skaitykite