Savo šventėje medžiotojai šaudė į įsivaizduojamus, o katiluose virė realius trofėjus

IMGP8882Vidmantas Venclovas

Rugsėjo 27 d. Prienų skyriaus medžiotojai surengė įspūdingą šventę, kurioje dalyvavo 14-os medžiotojų būrelių nariai. Tai buvo trečioji tokio pobūdžio šventė.

Vienu metu ir aš buvau užsukęs į medžiotojų sambūrį. Galiu iškart pasakyti, jog vaizdas buvo įspūdingas.

Kiekvienas būrelis pasistengė iš peties, ir šalia palapinių galima buvo apžvelgti medžioklės trofėjus, pajusti iš įvairių katilų sklindančius kvapus, pasiklausyti neįtikėtinų istorijų ir, aišku, stebėti taiklumo varžybas.

Kiekvienas būrelis turėjo paruošti medžiotojų komandą šaudymui į skriejančias lėkštutes, bėgantį ir stovintį šerno maketus.

Suskaičiavus komandinius rezultatus paaiškėjo, jog taikliausiai šaudė Išlaužo būrelio medžiotojai (pirmininkas Valdas Paulauskas), antroji vieta atiteko „Palios“ medžiotojų būreliui (pirmininkas Valius Beleška). Prienų būrelio (pirmininkas Giedrius Aleknavičius) medžiotojai, nors ir iškovojo dvi pirmąsias vietas atskirose rungtyse (šaudymas į lėkštutes ir bėgantis šernas), bet bendrojoje įskaitoje turėjo tenkintis trečiąja vieta.

Šventės metu vyko ir medžioklinių šunų apžiūra.

Šiais metais šventė buvo gausi ne tik medžiotojų, bet ir jų šeimos narių, kurių susirinko tikrai daug.

Taiklumo varžybos buvo surengtos ir patiems mažiausiesiems. Medžiotojai varžėsi ne tik taiklumo varžybose, bet buvo vertinamas ir būrelių narių gebėjimas skaniai pagaminti įvarius patiekalus iš žvėrienos. Nebuvo pamirštos ir gražiausiai įrengtos stovyklavietės.