Birštono investicijos į infrastruktūrą teigiamos, bet kai kurie sprendimai palieka nemažai klaustukų

IMGP8442Ignas Mineikis

Rugsėjo 25 d. Birštone buvo žaidžiamos tarptautinės draugiškosios U19 futbolo rungtynės „Lietuva“ – „Kipras“.

Be jokios abejonės, tai buvo įsimintinas įvykis ne tik futbolo bendruomenei. Rungtynes stebėjo ir Birštono merė Nijolė Dirginčienė su vyru Jonu.

Pagal naujienų portalo kvitrina.com turimą informaciją, Lietuvos futbolo federacijos atstovai liko patenkinti pasiruošimu rungtynėms, bet išsakė ir pastabų. Galima drąsiai teigti, jog Birštono SC patalpose esančios rūbinės nepritaikytos futbolininkams, ir tai reiškia, jog Birštone oficialių tarptautinių futbolo rungtynių nepamatysime. Federacijos atstovų teigimu, Birštone galima žaisti jaunių ir jaunimo lygio draugiškąsias varžybas. Suaugusiųjų varžyboms nepritaikytas aikštės plotas.

Futbolininkų pastebėjimu, aikštelės danga nebloga, bet jos stovį reikėtų gerinti.

Birštono SC direktorius Saulius Smailys nepanoro komentuoti pastabų dėl rūbinių nepritaikymo futbolo komandoms, bet teigė, kad ieškos sprendimų, kaip pagerinti situaciją, ir yra įsitikinęs, jog pavyks susiderinti su Birštono gimnazija dėl jų rūbinių naudojimo.

Tarybos narys Stanislovas Martinaitis naujienų portalą kvitrina.com patikino, jog stadiono tribūnų rekonstrukcijos projektas buvo paruoštas labai seniai, tad kai atsirado galimybė gauti VIP lėšas, jis ir buvo prisimintas.

Atsiradus naujoms galimybėms, buvo bandoma projektą koreguoti, bet, deja, savivaldybės administracijos Ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus vadovybė nebuvo linkusi kardinaliems pokyčiams, todėl rūbinių klausimas ir liko galutinai neapsvarstytas. Pasak S. Martinaičio, vykdant projektą pavyko įgyvendinti ne vieną pakeitimą. Tada buvo priimti vieni sprendimai, dabar belieka ieškoti kitų.

Savivaldybės administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas naujienų portalui kvitrina.com pasakė, jog jei rūbinės neatitinka Lietuvos futbolo federacijos reikalavimų, tai išsamesnės informacijos reikia klausti specialistų.

Deja, Ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus vedėjas Pranas Cvilikas gydosi, o skyriaus darbuotojas, kuris kuravo statybas, jau nebedirba savivaldybėje.

Merė Nijolė Dirginčienė metiniame interviu savaitraščiui „Krašto Vitrina“ yra sakiusi, jog projektų rengimo kokybei bus skiriamas papildomas dėmesys.

Vis tik norėtųsi tikėti, jog ir šioje situacijoje bus surastas tinkamas sprendimas.

Taip pat skaitykite