Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus interviu LRT radijui

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius interviu LRT radijui atsako į klausimus apie Rusijoje sulaikytą Lietuvos laivą „Jūros vilkas“, naują energetikos ministrą, kalba apie kitus aktualius klausimus.

Pasak premjero, Lietuva iš Rusijos Užsienio reikalų ministerijos yra gavusi notą, kurioje pažymėta, jog Lietuvos žvejybinis laivas sulaikytas iki rugsėjo 25 dienos.

Atsakydamas į klausimą apie naująjį energetikos ministrą, „Klaipėdos naftai“ vadovavusį Roką Masiulį, Ministras Pirmininkas sako, kad sprendimas priimtas atsižvelgus į kompetencijos reikalavimus. „R. Masiulis yra kompetentingas žmogus, ir jau anksčiau esu išsakęs mintį, kad energetikos ministras turi būti kompetentingas, išmanantis Lietuvos energetikos sistemą ir susipažinęs su tarptautiniais projektais, kuriuose dalyvauja Lietuva“, – sako Vyriausybės vadovas.

Interviu premjeras taip pat kalba apie Naftos ir dujų išteklių mokesčio įstatymo pataisas. „Šis verslas – skalūninių dujų paieška ir gavyba – reikalauja didelių investicijų. (…) Jei nerandama skalūninių dujų, tuose procesuose dalyvaujančios įmonės patiria gana didelius nuostolius. Todėl, manau, gana teisinga, jei, radus dujų, trejus metus būtų taikomas nulinis procentas už angliavandenilių išteklių naudojimą“, – kalba premjeras.

Interviu Ministras Pirmininkas taip pat atsako į klausius apie pensijų ir ligų pašalpų didinimą, kalba apie kitas aktualias temas.

 

 

2014-09-23                                                                                                               Spaudos tarnyba

Taip pat skaitykite