Kristijonas Donelaitis ir … komiksai?

ilab6Iš pirmo žvilgsnio – nesuderinami dalykai! Bet Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos mokiniai įsitikino, kad šiuolaikinių inovatyvių technologijų pagalba viskas įmanoma.

Rugsėjo 17 d. aštuntos klasės mokiniai kartu su informacinių technologijų mokytoja Jurgita Širvinskaite dalyvavo įdomioje informatikos pamokoje – „Kūrybinės dirbtuvės: literatūros kūrinio interpretacijų ir komiksų kūrimas“, kurią vedė Kauno apskrities viešosios bibliotekos bibliotekininkės ir UAB leidyklos „Jūsų Flintas“ darbuotoja Roberta Mašidlauskytė.

Naudodamiesi planšetiniais kompiuteriais, kuriuos šiai pamokai atvežė Kauno apskrities ir Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos, mokiniai galėjo sužinoti daug įdomių dalykų apie komiksus, jų kūrėjus, susipažinti su komiksų kūrimo tradicijomis pasaulyje ir Lietuvoje ir, žinoma, patys juos kurti.

Komiksus mokiniai kūrė pagal Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ tekstus, todėl tai buvo puiki proga ne tik susipažinti su taikomosiomis komiksų kūrimo programėlėmis, bet ir kitaip pažvelgti į K. Donelaičio tekstus, geriau pažinti grožinės lietuvių literatūros pradininką.

Šis renginys Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijoje vyko įgyvendinant Kauno apskrities viešosios bibliotekos ir vieno iš partnerių – Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Inovacijų laboratorija „ILaB“, kuris skatina Kauno bei Kauno regiono vaikų ir jaunimo kūrybiškumą, verslumą ir užimtumą.

Taip pat skaitykite