„One Team Cup 2014“ – tarptautinis krepšinio turnyras Prienuose

tarptautinis_turnyras_2_webRugsėjo 19-21 dienomis Prienuose rengiamas tarptautinis krepšinio turnyras. Antrą kartą organizuojamas „One Team Cup“ į areną šiemet suburs keturių šalių komandas – Lietuvos, Baltarusijos, Rusijos ir Ukrainos, rungtyniaujančias „Eurocup“, VTB, BBL ir minėtų šalių aukščiausių lygų čempionatuose.

Lietuvos atstovė „One Team Cup“ turnyre – savo arenoje rungtyniausianti „Prienų“ komanda. Praėjusį sezoną, po pergalių prieš Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“,  tapę Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyro nugalėtojais, iškovoję BBL sidabrą ir ketvirtąją vietą LKL pirmenybėse, šiemet prieniškiai kuria naują istoriją – su nauju treneriu, žaidėjais, į komandos pavadinimą sugrįžusiu Prienų miesto vardu.
„Prienai“ pirmąją „One Team Cup“ dieną susikaus su Baltarusijos čempionais – Minsko „Cmoki“ krepšininkais. VTB čempionatui ir kitoms pirmenybėms besirengiantys minskiečiai Stepo Butauto taurės turnyre Kaune nusileido tik „Žalgiriui“, tad krepšinio sirgalių laukia įdomi akistata.

Tris dienas Prienų arenoje rungtyniaus bei treniruosis ir Ukrainos „Superlygos“ vicečempionas, Južno „Chimik“, praėjusiame sezone patekęs į tapęs „Eurocup“ stipriausių komandų šešioliktuką ir tapęs vienu ryškiausių šio turnyro naujokų. Dėl originalios, iš lietuviško ąžuolo sukurtos „One Team Cup“ taurės, kovos ir Rusijos taurės turnyre trečiąją vietą užėmęs, į VTB lygoje „Žalgirį“ pakeitęs ir į atkrintamųjų rungtynių etapą 2013-2014 m. sezone patekęs Volgogrado „Krasny oktiabr“. Ši komanda Kaune, S. Butauto turnyre, kovodama dėl trečiosios vietos, įveikė savo tėvynainius iš Sankt – Peterburgo „Zenit“. Pastarasis klubas, bazavęs Maskvos srities Liubercuose  (Rusija), anksčiau vadinosi „Triumph“ ir ne kartą stovyklavo „One Team Cup“ rengėjos,  sporto agentūros „Sportour“ organizuotose stovyklose Lietuvoje.

„Besirengdamos savo šalių čempionatams, Europos turnyrams komandos vis dažniau renkasi Lietuvą“, – džiaugiasi „One Team Cup“ rengėjas, „Sportour“ vadovas, buvęs profesionalus krepšininkas Aurimas Mileišis. Jis dėkoja seniausiai ir inovatyviausiai Lietuvos sporto aprangų gamintojai, bendrovei „Audimas“, o taip pat visiems kitiems partneriams, drauge kuriantiems tarptautinio krepšinio turnyro „One Team Cup“ tradicijas.

Sportour.org informacija

Taip pat skaitykite