Gydytojo jubiliejuje – sveikinimai ir prisiminimai

IMGP7899Gydytojas Mindaugas Petras Povilas Rubikas labai gerai žinomas Jiezno krašto žmonėms.

Juk čia jis dirba nuo 1973-iųjų, rūpindamasis ir jaunų, ir pagyvenusių, ir mažylių sveikata. Jiezno PSPC kolektyvas su vadovu Povilu Rimkumi suruošė įstaigos senbuviui šventę, nes rugsėjo 15-ąją jis mini gražų gyvenimo jubiliejų. Pasveikinti M. P. P. Rubiką atvyko Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Egidijus Visockas, o Jiezno seniūnijos seniūnas Algis Bartusevičius ne tik perdavė linkėjimus nuo krašto žmonių, bet ir įteikė jubiliatui seniūnijos Garbės ženklelį.

Taip jau sutapo, kad atvykęs į Jiezną, gydytojas M. P. P. Rubikas čia rado poliklinikai vadovaujantį P. Rimkų. Praėjo kelios dešimtys metų – ir jie vėl susitiko. Tad ir bendrų atsiminimų abu turi, daug ką gali papasakoti apie tuomet didelės įstaigos veiklą, pasikeitimus. Kolektyve yra ir ilgiau už gydytoją jubiliatą čia dirbančių žmonių, tad vieni kitiems jie gali priminti pamirštus vardus ir pavardes, papasakoti apie buvusiųjų bendradarbių gyvenimus ir likimus. Seniūno A. Bartusevičiaus manymu, tokią turtingą poliklinikos istoriją būtina užfiksuoti ir išsaugoti, o šiai idėjai pritarė ir centro vadovas P. Rimkus.

Net ir švęsdami, kalbėdamiesi apie praeitį ir jos įvykius, medikai neužmiršta savo pareigų. Dėkodamas už sveikinimus, M. P. P. Rubikas palinkėjo visiems sveikatos, vildamasis kad žmonės pas gydytojus visada kreipsis laiku, juk, anot jo, dabar taip į priekį pažengęs ligų gydymas, kad pagelbėti ligoniui galima labai daug kuo, jei tik jis atras laiko sau, ateis į polikliniką, kur dirba rūpestingi, atidūs medikai, pasiruošę pagelbėti, patarti ir pasirūpinti kiekvienu žmogumi. „Tokia yra mūsų misija…“, – sako ilgametis gydytojas M. P. P. Rubikas, kalbėdamas ne tik apie save, bet ir visą Jiezno PSPC kolektyvą.

Taip pat skaitykite