Prienuose ir Birštone išaiškėjo Lietuvos OS čempionato nugalėtojai

IMGP3329Rugsėjo 6-7 dienomis Prienų rajono ir Birštono savivaldybėse vyko Lietuvos orientavimosi sporto čempionatas sprinto ir ilgojoje trasose.

Jį buvo pavesta organizuoti Prienų orientavimosi sporto klubui „Šilas” (prezidentas Audronis Deltuva).

Rugsėjo 6 d. orientacininkai susirinko Prienuose, kur varžėsi sprinto trasoje.

Miesto centre buvo įrengtos trasos įvairių amžiaus grupių sportininkams. Jų ilgis taip pat buvo skirtingas – nuo 1,3 iki 2,9 km, o kontrolinių punktų kiekis svyravo nuo 14 iki 24. Aišku, jog ilgiausią trasą ir daugiausiai kontrolinių punktų reikėjo įveikti Elito grupių sportininkams.

Į Prienus atvyko visi stipriausieji šalies orientacininkai, o visose amžiaus grupėse į startą stojo 521 orientacininkas nuo 12 iki 90 metų.

Tiesa, OSK „Šilas” klubui atstovavo ne visi stipriausieji, nes vieni buvo čempionato organizacinio komiteto nariais, kitų nebuvo Lietuvoje.

Lietuvos orientavimosi sporto federacijos prezidentas Donatas Kazlauskas naujienų portalui kvitrina.com sakė, jog OSK „Šilas” su savivaldybių ir rėmėjų pagalba organizavo aukšto lygio varžybas.

Elito grupėje tarp moterų nugalėjo Gabija Ražaitytė. Antrąją vietą užėmė Kristina Rybakovaitė, o trečia liko Teklė Emilija Gvildytė.

OSK „Šilas” atstovė Milda Radzivonaitė, taip pat startavusi stipriausiųjų Lietuvos orientacininkų grupėje, nepasimetė ir buvo penkta. Šilietė Indrė Maciulevičiūtė (nuotraukoje) užėmė devintąją vietą.

„Šilo” vyrai Elito grupėje nestartavo, o Lietuvos čempionu tapo Jonas Vytautas Gvildys, aplenkęs Vilių Alieliūną (2-oji vieta) ir Martyną Tirliką (3-ioji vieta).

Prienų KKSC ir OSK „Šilas” kitose amžiaus grupėse užėmė 6 prizines vietas.

IMGP3611V16 grupėje pirmas buvo Rokas Lipnickas, V18 – antras Tomas Nenartavičius, V20 – trečias Arnas Deltuva, V40 – antras Andrius Valatka (nuotraukoje) , trečias – Nerimantas Bieliauskas.

M16 grupėje tarp šiliečių geriausiai sekėsi Aurelijai Valčiukaitei, kuri užėmė 7-ąją vietą. M20 grupėje Paulina Stravinskaitė buvo ketvirta, o Deimantė Mikuckytė iškovojo 3-iąją vietą V21„A“ grupėje.

Čempionato organizatoriai įvedė smagią naujovę ir pagerbė ne tik tuos, kuriems skiriama vieta ant prizininkų pakylos, bet ir tuos, kurie būdavo lyderiai tarp finišavusiųjų ir per varžybas. Todėl Elito grupės orientacininkai turėjo progą pasilepinti „šlovės spinduliuose“, sėdėdami prabangiuose krėsluose. Lyderio krėsle pasėdėti pavyko ir šilietei I. Maciulevičiūtei.

Rugsėjo 7 d. orientacininkai varžėsi ilgojoje trasoje Siponių miške (Birštono savivaldybė).

Elito grupėje vėl triumfavo G. Ražaitytė ir J. V. Gvildys. Moterų grupėje antrąją vietą užėmė Sandra Paužaitė, trečiąją – K. Rybakovaitė. Vyrų grupėje antras buvo Henrikas Pauža, trečias – Simonas Krėpšta.

OSK „Šilas” orientacininkai ilgojoje trasoje iškovojo 4 prizines vietas.

M. Radzivonaitė M20 grupėje buvo antra, antrąją vietą savo amžiaus grupėje (V16) užėmė ir R. Lipnickas. V18 grupėje trečias buvo T. Nenartavičius. M16 grupėje taip pat trečia Deimantė Motiejūnaitė, P. Stravinskaitė užėmė ketvirtąją vietą M20 grupėje.

I. Maciulevičiūtė elito grupėje užėmė 8-ąją vietą. Tiesa, orientacininkė po finišo sakė, jog distancija buvo labai sunki, ir ji džiaugėsi, jog ją apskritai įveikė.

Po 30 metų pertraukos varžybose dalyvavęs žinomo orientacininko Eugenijaus Kamarūno auklėtinis Gintaras Maciulevičius parodė, jog dar turi parako. Jis sėkmingai įveikė 9,2 km trasą su 12 kontrolinių punktų.

Rugsėjo 20 d. Prienų šile vyks Lietuvos čempionatas naktinėje trasoje.

Povilas Reibutis

Taip pat skaitykite