Mokslo ir žinių diena Pakuonyje – su viltimi

IMGP0694

Rugsėjo 1-oji yra viena tų švenčių, kurios paliečia daugiausia šalies gyventojų. Visi mes buvome, esame ar būsime mokiniai.

Šių mokslo metų pradžia Pakuonyje buvo ypatinga, nes pagrindinėje mokykloje atidarytas erdvus, šviesus, funkcionalus ikimokyklinis skyrius. Ši naujiena pradžiugino ne tik švietimo įstaigos bendruomenę, bet ir jaunus tėvelius, kurių į mokyklos aktų salę sugužėjo nemažai.

Rugsėjo pirmosios šventėje Pakuonyje apsilankė ir savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, kuris įsitikinęs, jog kaimo ir mokyklos likimas – jaunų žmonių rankose, o įsteigtas ikimokyklinis skyrius rodo, kad kaimas nepamirštas.

Tarybos narys Jonas Vilionis, nors ir pasidžiaugė, kad mokykloje įsteigtas ikimokyklinis skyrius, dėl kaimų ateities buvo žymiai pesimistiškesnis. Jo teigimu, kaimai miršta, nes juose uždaromos mokyklos, medicinos punktai ir kitos įstaigos, kas paspartina vietovių žlugimą.

Tarybos narys Alvydas Vaicekauskas palinkėjo mokyklai ilgų gyvavimo metų ir ikimokyklinukams padovanojo visą vežimą žaislų.

Vis tik, pagrindiniu Rugsėjo 1-osios šventės akcentu tapo ne kalbos, o ikimokyklinio skyriaus oficialus atidarymas. Simbolinę juostelę perkirpo meras V. Bujanauskas, savivaldybės administracijos Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjas Henrikas Vepštas ir laikinoji mokyklos direktorė Audronė Vaicekauskienė.

Skyrių lankys 17 įvairaus amžiaus vaikučių.

Tiesa, šiais metais pasidžiaugti pirmokų gausa mokykla negali (6 vaikučiai).

Mokyklos bendruomenė atkreipė savivaldybės vadovo ir Tarybos narių dėmesį į tai, jog gražiai atrodančią iš išorės mokyklą būtų neblogai pagražinti ir iš vidaus. Deja, bet vietoj atsakymo kol kas buvo sulaukta tik šypsenų.

Vidmantas Venclovas

Taip pat skaitykite