Namai, kuriuose gera

IMGP2391Atėjo šventė į namus,

Pakvipo viskas knygom.

Rugsėjis su Tavim perpus

Užsiėmė dalybom.

Dalino rudenio lapus –

Lapus baltųjų knygų.

Pavertęs rašalą lietum

Lydės Tave mokyklon…

Rugsėjo 1-oji – daugeliui diena, kuomet skubama susitikti su draugais, mokytojais, kuomet žengiamas žingsnis žinių labirinto link. Visus kelius labirinte padės atrasti mokytojai.

Birštono gimnazija mokinius sutinka kvepianti dažais ir atjaunėjusi. Daug kas perdažyta, daug kas paruošta mokinių tobulinimuisi ir mokymuisi. O Rugsėjo 1-oji čia – tai diena, kuomet vieniems prasideda svarbus etapas, paskutinis žingsnis per slenkstį į platųjį gyvenimą. Kiti gi žengia į plačiąją žinių šalį, kur daug teks išmokti, kad atversta knyga būtų skrynia, iš kurios semiamos žinios atsakys į daugelį klausimų…

Šiais metais Birštono gimnazijoje dvi pirmokėlių klasės. Mokyklos slenkstį pirmąjį kartą peržengs 29 pirmokai, o į didįjį gyvenimo kelią ruošis išeiti apie 60 abiturientų. Gimnazijos mokytojai pasiruošę pasidalinti žiniomis su visais mokiniais.

Rugsėjo pirmosios šventėje dalyvavo merė Nijolė Dirginčienė, savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė, gimnazijos mokytojai su direktoriumi Alvydu Urbanavičium.

Bene smagiausias momentas, kai abiturientams teko atsakinėti į „sudėtingus“ pirmokėlių klausimus. Laikydami už rankų mažuosius, jie pasijuto it patys pirmą kartą žengtų per mokyklos slenkstį.

Tiesa, maloni staigmena pirmokėliams: merė N. Dirginčienė kiekvienam asmeniškai įteikė pirmoko pasą, o A. Žiūraitienė padovanojo po spalvingą kuprinėlę. Tačiau tuo dovanos nesibaigė. Policijos atstovai pirmokėliams įteikė po atšvaitą, kad būtų užtikrintas saugumas tamsėjančiu laiku ir po knygelę, kuri padės vaikams suprasti saugumo esmę.

Išeidama iš gimnazijos supratau, kad tai šventė mokyklai, nes jos koridoriai atgis, klasėse bruzdės mokiniai ir pamokų metu girdėsis mokytojų žodžiai, o čaižus skambutis skelbs ne tik pamokų pradžią, bet ir pabaigą. Taigi, gimnazija atgijo ir šie antrieji namai lauks mokinių ir mokytojų, kuriems čia bus gera.

 

Vilija Čiapaitė

Taip pat skaitykite