Tvirtai suręsti pamatai ateičiai

20140812_215236Jau ne sykį teko lankytis Skriaudžiuose. Ir kiekvieną kartą būna malonu, nes šiame krašte pasijunti it namuose. Ne tik vyresnieji, bet ir jaunimas visada rodo iniciatyvą renginių organizavime, džiugina jų tarpusavio bendravimas. Kaip žinia, rugpjūčio 12 dieną minima Tarptautinė jaunimo diena. Tai – proga atkreipti pasaulio bendruomenės dėmesį į jaunus žmones ir pabrėžti jų vaidmenį visuomenėje, o taip pat priminti pasauliui apie jaunų žmonių patiriamas problemas.

Visame pasaulyje šią dieną organizuojami įvairūs renginiai, akcijos, skatinant visuomenę suvokti jaunimo poreikius, patiriamus iššūkius. Šių metų Tarptautinės jaunimo dienos tema yra „Jaunimas ir psichikos sveikata“, o devizas – „Psichikos sveikata svarbu“. Šiai dienai paminėti Lietuvoje organizuojamos įvairios veiklos, sukviečiančios muzikos, mados, teatro, fotografijos, Rytų kovos menų, sporto, filmų mėgėjus, koncertuoja žymūs šalies atlikėjai, įrengiami atrakcionai, skaitomos paskaitos. Ta proga Veiverių seniūnijoje, kaip dažniausiai, šią dieną buvo nutarta leisti jaunimui patiems rinktis veiklas ir jas organizuoti. Šį kartą buvo pasirinkta organizuoti kiną po atviru dangumi.

Kaip išlikti kitų širdyse, kai tiek daug dar nematei ir nepatyrei, o tavo gyvenimo laikrodis jau stoja? Kaip išlikti savimi, kai jautiesi ne toks, kokio tavęs tikisi aplinkiniai? Šie klausimai jautrūs ir aktualūs jaunimui, pritraukė didelį būrį žiūrovų prie kultūros ir laisvalaikio centro pastato Skriaudžiuose, kur pastato siena pavirto dideliu ekranu. Kas su kėdėmis ar suolais sau bei kaimynui, kas su patiesalu ar be jo, įsitaisė jau vėsoką vakarą po debesuotu, bet labai gražiu vasaros dangumi.

Filmas, kurį teko žiūrėti, buvo šviesi, šilta ir įkvepianti istorija, po kurios kiekvienas į savo paties gyvenimą pažvelgė visai kitomis akimis. Žiūrovai, susirinkę iš Skriaudžių, Veiverių, Juodbūdžio, Mauručių, tikrai nenusivylė, nes pasibaigus filmui plojimais dėkojo organizatoriams.

Šis susiėjimas dar kartą įrodė, jog jaunuoliai atostogų metu ne tinginiauja, ne reikalauja organizuoti jiems pasilinksminimų. Jie patys ne tik sau, bet ir aplinkiniams suranda įvairių saviraiškos būdų, taip įtraukdami visus jaunus žmones ir ne tik. Jų geri darbai – pavyzdys aplinkiniams, kurie gali kiekvieną kartą tuo didžiuotis.

Be to, Veiverių kultūros centras labai džiaugiasi ir didžiuojasi aktyviu jaunimu. Visų pirma, reikia padėkoti Dominykui. Tai jis ne tik pritarė, kad kinas po atviru dangumi bus įdomus jaunimui, bet ir pats parinko filmą. Kartu su draugais įrengė kino erdvę, o po renginio viską sutvarkė niekieno neraginami.

Nuoširdus ačiū vyresniesiems, kartu su jaunuoliais susirinkusiems palaikyti jų iniciatyvos ir pažiūrėti tikrai gerą filmą.

Kalbant apie šių dienų jaunimą, pirmiausiai reikia pagalvoti apie Dominyką, Rūtą, Simoną, Pauliną, Karoliną, visus „Cukriukus”, „Kankliukus”, jaunuosius seniūnijos šokėjus, muzikantus, dailininkus, sportininkus, ir tada tampa aišku, jog kokia beiškiltų problema – jaunimas bus šalia, nes jie čia gyvena ir jiems ne tas pat, koks bus jų likimas… Patys sau jie kuria tiltą ateities link. O vyresnieji, pritardami, patardami  ir retkarčiais ištiesdami pagalbos ranką, suteikia jiems laisvę kurti kitonišką požiūrį apie jaunimą. Jų kuriama ateitis tikrai nenuvils vyresniųjų, bet paliks žymų pėdsaką ateities jaunimui, kurie ant tvirtai suręstų pamatų statys savo darbus ir tiltus, kurie sujungs visas kartas bendram tikslui.

Taip pat skaitykite