LR Seimo nario Andriaus Palionio veikla Seime ir apygardoje liepos mėnesį

10570650_818543668178015_1469405007_n (1)

Alinantis liepos karštis priminė visiems, kad savo pareigos vasara nepamiršo, o laiko ir gamtos kalendorius skelbė tradicines šventes, lydėjo į gyvenimo vieškelį dar vieną abiturientų laidą. Įsibėgėjusi vasara po liepomis brandino medų, o po vasarvidžio dangumi – rugio grūdą. Vieni braukėme prakaitą palinkę prie žemės maitintojos ar kompiuterių ekranų tvankiuose darbo kabinetuose, kiti džiaugėmės saulės voniomis Lietuvos ir užsienio paplūdimiuose. Valdžios atstovai priėmė kaip niekad daug įstatymų pataisų Seime.

Nuotraukoje:
Siponių dvarvietės rugių laukas pasitinka darbščius talkininkus iš Birštono, Nemajūnų ir Siponių bendruomenių, Matiešionių krašto žmones ir Prienų krašto muziejaus atstovus.

 

Seimo nario Andriaus Palionio žiemos ir pavasario laikotarpiu teikti įstatymų pakeitimo projektai buvo priimti liepos mėnesį. Tai Valiutos keityklų operatorių, Mokėjimo įstaigų įstatymo Nr. XI-549 3, 4, 6 ir 8 straipsnių pakeitimo, Lietuvos banko įstatymo Nr. I-678 42 straipsnio ir 1 priedo pakeitimo,  Elektroninių pinigų ir elektroninių pinigų įstaigų įstatymo Nr. XI-1868 9 ir 10 straipsnių pakeitimo, Užsienio valiutos Lietuvos Respublikoje įstatymo Nr. I-202 3 straipsnio pakeitimo, Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo Nr. VIII-275 2 ir 4 straipsnių pakeitimo, Bankų įstatymo Nr. IX-2085 3 straipsnio pakeitimo, Centrinės kredito unijos įstatymo Nr. VIII-1682 3 straipsnio pakeitimo, Lito patikimumo įstatymo Nr. I-407 4 straipsnio pakeitimo, Kredito unijų įstatymo Nr. I-796 4 ir 9 straipsnių pakeitimo, Buhalterinės apskaitos įstatymo Nr. IX-574 1 straipsnio pakeitimo, Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo 10 straipsnio pakeitimo įstatymo Nr. XII-696 pakeitimo.

Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės ir  Seimo nario Andriaus Palionio bendrabarbiavimo ir abipusės iniciatyvos rezultatas – patvirtintas finansavimas Birštono žiedinės sankryžos rekonstrukcijai, kuri yra  pirmoji respublikoje pagal savo apimtį ir transporto srauto apkrovos galimybes.

Tradiciškai, antrus metus iš eilės, Andrius Palionis sveikino Prienų rajono ir Birštono savivaldybių abiturientus brandos atestatų įteikimo proga. Linkėjo jiems drąsaus ir motyvuoto pasirinkimo. Priminė abiturientams, kad kiekvieno jauno žmogaus kelias – tai mūsų visų valstybės ateitis. Pats ir per savo padėjėjus Valę Petkevičienę ir Arūną Vaidogą teikė padėkas ir asmeninį paskatinimą patiems aktyviausiems ir pažangiausiems abiturientams: Viktorijai Brazauskaitei iš Jiezno gimnazijos, Gintarei Našlėnaitei iš Stakliškių vidurinės mokyklos, Almantui Karosevičiui iš Birštono gimnazijos, Gretai Aleksynaitei iš Prienų „Žiburio” gimnazijos ir Ievai Kučingytei iš Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos.

Stakliškių kultūros centro direktorės Astos Keblikienės kvietimu Seimo narys Andrius Palionis dalyvavo vasaros šventėje „Po liepa, brandinančia medų”. Stakliškių seniūnijos gyventojams parlamentaras linkėjo, kad visos šventės, prie kurių prisiliečia žmogaus rankos ir širdis, įsimintų, nuoširdus bendrystės jausmas atgaivintų, o įspūdžiai pasiliktų ilgam.

Balbieriškio vasaros šventės „Prie Ringio ir Peršėkės” dalyviams Andrius Palionis dovanojo  Domo Vilčinsko vakarinį kino filmo ”Parodyk mane” seansą. Finansiškai parėmė klojimo teatrų festivalį „Kur Nemuno mėlynas kelias”  Matiešionių kaime, Birštono savivaldybėje, kurį organizavo Birštono vienkiemio bendruomenė, vadovaujama Vyto Kederio. Drauge su Prienų krašto muziejaus direktore Lolita Batutiene, vyr. muziejininke Anele Razmislavičiene, padėjėja Vale Petkevičiene surengė etnografinės rugiapjūtės šventę „Atverkit vartus, paruoškit svirnus, duona pareina!” Siponių dvarvietėje, Birštono savivaldybėje, išleido informacinį leidinį “Etnografinės rugiapjūtės šventė”.

IMG_3387 (1)Kalbininko, profesoriaus Jono Kazlausko gimtadienio išvakarėse, liepos 31-ąją, Seimo narys Andrius Palionis Prienų rajono ir Birštono savivaldybių kraštiečiams organizavo kelionę autobusu  į Vilnių. Išvykos dalyviais drauge su padėjėjomis Rasa Zdanevičiene, Vale Petkevičiene rūpinosi  Birštono savivaldybės vicemeras Juozas Aleksandravičius ir profesoriaus Jono Kazlausko sūnėnas Virginijus Kazlauskas. Kelionės tikslas buvo aplankyti Baltistikos Ąžuolo Jono Kazlausko kapą Saulės kapinėse ir Poeto Justino Marcinkevičiaus šeimos kapą Antakalnio kapinėse. Garbių kraštiečių amžinojo poilsio vietose ekskursijos dalyvius pasitiko buvusių „Žiburio” gimnazijos bendraklasių Jono Kazlausko dukros Rasa ir Eglė bei Justino Marcinkevičiaus dukra Jurga.

Nuotraukoje:
Prienų rajono ir Birštono savivaldybių kraštiečiai
liepos 31-ąją dienądrauge su  profesoriaus Jono Kazlausko     dukra Egle  prie Baltistikos Ąžuolo kapo Vilniuje, Saulės kapinėse.

 

Parlamentaras abiems kraštiečiams skyrė po atminimo gėlių puokštę. Visi drauge susikaupė bendrai maldai prie pagarbai ir atminimui uždegtų žvakių. Dukros pasidalijo prisiminimais apie tėvus, padėkojo už pagarbą, atminimo puoselėjimą ir pasiūlė kitais metais aplankyti Vilniaus universitetą, kuriame mokėsi abu lietuvių tautos šviesuliai. Šiųmetės ekskursijos dalyviai Vilniuje aplankė Trijų kryžių kalną, Katedrą, Signatarų namus, žvalgėsi po Vilnių iš Šv. Jono bažnyčios varpinės, gėrėjosi istoriniais senamiesčio objektais, muziejumi po atviru dangumi, Užupio respublikos tradicijomis ir kultūra, Vilniaus gotikos šedevru –  Šv. Onos bažnyčia.

Tradiciškai jubiliejinių gimtadienių proga Seimo narys Andrius Palionis sveikino paštu Prienų ir Birštono savivaldybėse liepos mėnesį gimusius senjorus.

Taip pat skaitykite