Paroda Pakuonyje: tapyba ir lėlės

DSCF1858Kaunietę menininkę Dainorą Ramanauskienę vasaros pradžioje sutikau per Nemajūnų plenero darbų atidarymą Birštono Kurhauze. Tiksliau, pirmiausia akių negalėjau atplėšti  nuo minkštų subtilių potėpių kaimo peizažuose, paskatinusių būryje menininkų susirasti ir jų autorę.

Ir štai karštą rugpjūčio šeštadienio popietę, užuot ilsėjusis prie vandens telkinių, jaunoji menininkė su šeima – vyru ir pusantrų metukų Viliumi – geranoriškai apsilankė Pakuonio bibliotekoje. Atvežė ne tik savo tapybos darbų, bet ir rankų darbo lėlių. Tiesa, minėtuosius idiliškus kaimo peizažus pasiliko Nemajūnų klebonas – vienas iš to plenero organizatorių.

Pakuonyje eksponuojami aštuoni tapybos darbai patraukia lengvais spalviniais perėjimais ir linijomis.

Kai kurie abstraktesni paveikslai man primena debesų atlasą (asociacija su vienos knygos pavadinimu?).

Dainoros kurtos lėlės – elegantiškos ir rafinuotos, toli nueinančios nuo įprastinės lėlės sampratos. Į biblioteką vis užsuka lankytojos, viena iš kitos sužinojusios apie nepaprasto kruopštumo ir skonio reikalaujančių kūrinių buvimą.

Dainora Ramanauskienė keletą metų lankė vakarines suaugusiųjų tapybos-piešimo studijas Antano Martinaičio dailės mokykloje. Šiuo metu tapo privačioje Antano Obcarsko studijoje, dalyvauja pleneruose ir parodose. Sako kurianti savo malonumui, nes tiesioginis darbas – vadybininkės pareigos transporto kompanijoje.

Šią parodą Pakuonio bibliotekoje bus galima matyti rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais.

Marytė Žaromskienė,

Pakuonio bibliotekos bibliotekininkė

Taip pat skaitykite

1 komentaras

  1. :)

    Pakuonio bibliotekininkė yra tikra kultūros darbuotoja. Ne tik knygas dalina, bet ir rūpinasi meninio skonio lavinimu. Reta kaimo biblioteka gali pasigirti tokia dailės parodų gausa. Ir dar netingi viešaisiais ryšiais užsiimti.