TS-LKD tradicinio dviračių žygio dalyviai aplankė Birštoną

IMG_0178Seimo Opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Andrius Kubilius kartu su kitais bendražygiais liepos 19 d. pradėjo tradicinį dviračių žygį „Suk į dešinę“. Tai tryliktasis TS-LKD dviračių žygis, kurio metu buvo numinta beveik 800 km.

Penktadienio popietę nuo Prienų rajono savivaldybės dviračių žygio dalyviai Žvėrinčiaus miško taku pajudėjo link Birštono.

Nuo vasariškos kaitros atsigaivinę Birštono tvenkinyje dviratininkai vyko į Šv. Antano Paduviečio bažnyčią, kur juos sutiko TS-LKD Birštono skyriaus aktyvas.

Sudalyvavę vakarinėse šv. Mišiose žygio partijos pirmininkas, Birštono skyriaus nariai ir kiti žygio dalyviai bendravo su vietos klebonu dekanu monsinjoru Jonu Dalinevičiumi. Klebonas pasidalino vietos bendruomenės aktualijomis, papasakojo apie bendruomenės namuose veikiančias nevyriausybines organizacijas, pasidžiaugė jų aktyvia veikla. Atsisveikindamas palinkėjo dviračių žygio dalyviams geros kelionės.

Dviratininkai sustojo prie paminklo, skirto partizanams žuvusiems Birštono apylinkėse, kur Andrius Kubilius ir Birštono skyriaus pirmininkas padėjo gėlių. Vėliau, per centrinį miesto parką, svečiai patraukė į vasaros estradą. Ten kartu su bendruomenės ir Birštono skyriaus nariais dalyvavo susitikime vakaronėje.

Vasaros estradoje „Suk į dešinę“ žygio dalyviai dalinosi dienos įspūdžiais, bendravo su vietos gyventojais, aptarinėjo artėjančių savivaldos bei tiesioginių merų rinkimų naujoves ir perspektyvas.

Vakaronėje ilgai netilo dainos, o energingiausieji įsitraukė ir į šokio ratelį.

Šeštadienio rytą dviratininkai vėl įvažiavo į Dzūkiją, kur lankėsi Punioje, Butrimonyse ir Pivašiūnuose.

 

TS-LKD Birštono skyriaus pirmininkas Darius Šeškevičius

Taip pat skaitykite