Birštono vasaros menų akademijoje – profesionalūs kursai, koncertai ir interaktyvus muzikinis teatras

akademijaRugpjūčio 1–10 dienomis Birštono kurorte rengiama jau antroji edukacinė interpretacijos meistriškumo programa „Birštono vasaros menų akademija“.

Sėkmingai startavęs, daug žiniasklaidos, Birštono gyventojų ir svečių dėmesio sulaukęs projektas plečia savo veiklą. Šiais metais net dešimt dienų besitęsiančių meistriškumo kursų metu vyks publikai atviri užsiėmimai, paskaitos, vakariniai koncertai, susitikimai ir diskusijos, kuriuose dalyvaus dar daugiau aukštųjų mokyklų, universitetų, gimnazijų, meno mokyklų moksleivių, studentų ir studijas baigusių atlikėjų.
„Į renginius laukiame atvykstant ne tik aktyviųjų dalyvių, bet ir pasyviųjų stebėtojų iš užsienio bei visos Lietuvos. Šiais metais projektas bus papildytas interaktyviais scenos judesio, teatralizuotų programų ruošimo, vadybos, viešųjų ryšių praktiniais užsiėmimais ir paskaitomis. Laukiame atvykstant ir svečių, su kuriais ruošiamės pokalbiams-susitikimams teatrališkumo muzikoje tema.

ganelinasTai kompozitorius ir džiazo pianistas Viačeslavas Ganelinas (Izraelis, Lietuva), dirigentas Modestas Pitrėnas ir dainininkas Almas Švilpa (Vokietija, Lietuva). Dar viena šių metų naujiena – „Vakaro serenados“ sanatorijoje „Eglė“, skirtos mūsų renginių dėl judėjimo negalios pasiekti negalintiems sanatorijos gyventojams“ , – teigė Birštono vasaros menų akademijos sumanytoja ir organizatorė, Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.
Antrą kartą rengiamus Birštono vasaros menų akademijos  kursus ves tarptautinį pripažinimą pelnę atlikėjai-pedagogai: Jerome Lowenthal  (fortepijonas, JAV), Vladimiras Prudnikovas (vokalas, Lietuva),  Gabrielius Alekna  (fortepijonas, JAV – Lietuva), Nijolė Ralytė (koncertmeisterio praktika, Lietuva), Audronė Žigaitytė (kompozicija, Lietuva), Simona Marija Šimulynaitė (scenos judesys ir režisūra, Lietuva) muzikos ir teatro akademija, Nika Puteikienė (viešieji ryšiai, Lietuva).
Įdomioji aritmetika
Rugpjūčio 1 dieną į Birštoną atvyksta 14 jaunųjų pianistų, 9 jaunieji dainininkai, 2 pianistai koncertmeisteriai ir 21 muzikos absolventas, teatralizuotų koncertų ciklo „Tarp natų“ dalyvis. Su jais dirbs 7 pedagogai, o susitikimuose dalyvaus ir paskaitas skaitys 6 svečiai. Ciklo „Tarp natų“ kūrybinę pastatymų grupę sudaro 8 jaunieji kostiumų dailininkai, scenografai, videoinstaliacijų kūrėjai, šokėjos ir fotografas. Organizatoriams talkins 6 savanoriai talkininkai.
Klausimas: kiek Birštono vasaros menų akademijos dalyvių atvyksta į Birštoną?
Atsakymas: jeigu suskaičiavote 73, tai klystate!
Į Birštoną per 10 dienų atvyks arba renginiuose dalyvaus nesuskaičiuojamas dalyvių skaičius! Visi renginiai, paskaitos, susitikimai ir užsiėmimai atviri.
Per 10 dienų įvyks 12 koncertų Kurhauze ir Kultūros centre, 6 „Vakaro serenados“ sanatorijoje „Eglė“, 3 susitikimai su iškiliais muzikais, 3 paskaitos, bus paruoštos 6 teatralizuotų koncertų programos ir bus labai daug repeticijų – ir su pedagogais, ir individualių.
Birštono kultūrinė infrastruktūra ir gamtos grožis – puikios sąlygos kūrybiniam darbui, profesiniam tobulėjimui ir įkvepiančiam bendravimui. Birštono vasaros menų akademijos meistriškumo kursai vyks Birštono kultūros centre, Kurhauze, Birštono menų mokykloje, sanatorijoje „Eglė“ ir lauko paviljone prie Nemuno.

Kurorto gyventojai ir svečiai galės ne tik dalyvauti akademijos dalyvių bei pedagogų profesionalų koncertuose Birštono kurhauze, Kultūros centre, bet ir lankytis atvirose paskaitose, kursuose, susitikimuose su akademijos dėstytojais ir svečiais.
Birštono vasaros menų akademijos renginių globėja, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė džiaugiasi, kad pernai metais sėkmingai pradėtas unikalus projektas tęsiamas ir šiemet: „Tikiu, kad vykstantys užsiėmimai, muzikos profesionalų pamokos padės jauniesiems muzikams subręsti, įgyti naudingos patirties, paskatins juos tobulėti, o nuotaikingi muzikos profesionalų ir jaunųjų atlikėjų koncertai džiugins kurorto gyventojus, svečius, sukurs vasarišką, pakilią ir džiaugsmingą Birštono kurorto nuotaiką.“.
Renginį organizuoja Lietuvos muzikų sąjunga, bendradarbiaujanti su Birštono savivaldybe, Birštono kultūros centru ir meno mokykla, sanatorija „Eglė“ bei Vytauto Didžiojo universitetu. Daugiau informacijos www.muzikusajunga.lt

Taip pat skaitykite