Rolandas Maščinskas ir Žygimantas Gališanskis – pasaulio jaunimo irklavimo čempionato prizininkai

Liepos 27 d. pasibaigė pasaulio jaunimo irklavimo čempionatas Italijoje. Mūsų krašte savo irklavimo karjerą pradėję irkluotojai Rolandas Maščinskas (antroji vieta) ir Žygimantas Gališanskis (trečioji vieta) tapo pasaulio čempionato prizininkais.

Mascinskas-ir-Adomavicius-1024x768Pirmasis į finalinio plaukimo startą stojo Rolandas Maščinskas  (pirmas treneris Petras Albertavičius) , kuris poroje su Aurimu Adomavičiumi varžėsi dviviečių valčių klasėje.

Lietuviai plaukimą pradėjo ne itin sėkmingai ir po 1000 m buvo šešti.

Ir tada prasidėjo Rolando ir Aurimo galingas finišas. Po 1500 m mūsų vaikinai jau buvo penkti, o finišo liniją kirto būdami antri.

Paskutinėje 500 m atkarpoje lietuviai aplenkė vokiečių, vengrų ir anglų valtis. Deja, pasivyti prancūzų neužteko distancijos ilgio.

 

Paskui į startą stojo Birštono SC trenerio Vytauto Domarko auklėtinis prieniškis Žygimantas Gališanskis.

Galisanskis-1024x768Vienviečių valčių klasės finalinį plaukimą Žygimantas pradėjo sėkmingai ir po pirmos 500 m atkarpos buvo trečias.

Bet vėliau lietuvio tempas sumažėjo ir varžovai jį ne tik pasivijo, bet ir aplenkė.

Po 1500 m, kaip ir po 1000 m žymos, jis buvo penktas.

Paskutinėje 500 m atkarpoje V. Domarko auklėtinis susikaupė ir galingu  finišu grąžino sau trečiąją poziciją.

Pirmasis Ž. Gališanskio treneris V. Domarkas naujienų portalui kvitirna.com sakė, jog labai džiaugiasi Žygimanto pasiekimu. Pasak trenerio, pagaliau unikalus irkluotojo darbštumas davė rezultatą.  Ž. Gališanskis pasiekė savo asmeninį rekordą.

zygimantas-galisanskis-ir-lif-prezidentas-dainius-pavilionis-53d645acc49c2

 

Žygimantas Gališanskis po finišo Facebook parašė: „Tai buvo sunkiausias mano gyvenimo finišas“.

Lietuvių startus Italijoje vainikavo graži ir užtikrinta Mildos Valčiukaitės pergalė finaliniame vienviečių valčių klasės plaukime.

Taip pat skaitykite