Europos Komisijoje

Komisija skirs 100 mln. EUR sparčiam inovacijų diegimui ir penkias premijas už inovacijas
Šiandien Europos Komisija pateikė išsamesnės informacijos apie naują, 100 mln. EUR vertės spartaus inovacijų diegimo (SID) bandomosios programos veiksmą ir penkias premijas už inovacijas pagal Europos Sąjungos mokslinių tyrimų ir inovacijų programą „Horizontas 2020“, kurios biudžetas siekia 80 mlrd. EUR.
Daugiau informacijos: http://ec.europa.eu/lietuva/ziniasklaidai/22072014_premijos_inovacijos_lt.htm

Nauja ES telekomunikacijų rinkos būklės ataskaita

Šiandien Europos Komisija paskelbė 2012–2013 m. ES telekomunikacijų rinkos ir reguliavimo ataskaitą. Ataskaitoje padarytos tokios pagrindinės išvados: 2013 m. sektoriaus pajamos toliau mažėjo, tačiau investicijos ėmė didėti; mažiau naudotasi tradicinėmis telefonijos paslaugomis, toliau populiarėja internetu teikiamos paslaugos (IP telefonija); sparčiai didėja duomenų srautas; mobiliojo ryšio skambučių ir duomenų perdavimo kainos Europos Sąjungoje didesnės nei Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau ten mobiliuoju ryšiu naudojamasi aktyviau, todėl ir vidutinės pajamos iš naudotojo didesnės; leidimo naudoti konkrečias radijo spektro juostas tikslus 2012 m. pasiekė tik Danija, Latvija, Malta ir Vokietija. 2013 m. 21 valstybė narė tikslus galiausiai pasiekė, tačiau vėluojant skirti 800 MHz dažnių juostą gerokai sulėtėjo 4G mobiliojo ryšio diegimas Europos Sąjungoje; naujų tinklų diegimo leidimų išdavimo laikas gali būti nuo kelių dienų iki metų, priklausomai nuo to, kur Europos Sąjungoje kuriamas tinklas. Dauguma įstaigų vis dar nepriima elektroninių prašymų.
Daugiau informacijos:  http://ec.europa.eu/lietuva/ziniasklaidai/22072014_telekomunikaciju_rinkos_bukle_lt.htm

COSME. Europos Komisija ir Europos investicijų fondas pasirašo susitarimą, kuriuo bus padidintos MVĮ galimybės gauti finansavimą

Šiandien Europos Komisija ir Europos investicijų fondas (EIF) pasirašys susitarimą, pagal kurį mažosios ir vidutinės įmonės (MVĮ) Europoje netrukus galės pasinaudoti iki 25 mlrd. EUR papildomu finansavimu. Susitarimo pasirašymo ceremonijai vadovaus naujai paskirtas už pramonę ir verslumą atsakingas Komisijos narys Ferdinando Nelli Feroci.
Daugiau informacijos: http://ec.europa.eu/lietuva/ziniasklaidai/22072014_cosme_finansavimas_lt.htm

Komisijos narys J. Hahnas ragina europiečius padėti formuoti būsimą ES miestų darbotvarkę

Už regioninę politiką atsakingas Europos Komisijos narys Johannesas Hahnas prašo ES piliečių pasidalyti nuomonėmis dėl ES miestų darbotvarkės – kokia ji turėtų būti ir kaip ją reikėtų įgyvendinti. Komisijos narys ragina suinteresuotuosius subjektus ir miesto gyventojus aktyviai dalyvauti viešose konsultacijose, susijusiose su Europos Komisijos ką tik paskelbtu komunikatu.
Daugiau informacijos: http://ec.europa.eu/lietuva/ziniasklaidai/22072014_miestai_viesosios_konsultacijos_lt.htm

Kultūros paveldui bus teikiama didesnė Europos Sąjungos parama, teigia Komisijos narė A. Vassiliou

Naujoje Europos Komisijos ataskaitoje teigiama, kad kultūros paveldo organizacijos, siekdamos spręsti sektoriaus problemas, turėtų naudotis Europos Sąjungos finansavimo programų ir politikos teikiamomis galimybėmis. Politikos dokumente „Integruotas požiūris į Europos kultūros paveldą“ teigiama, kad viešojo sektoriaus biudžetai ir dalyvavimas tradicinėje kultūrinėje veikloje mažėja, o dėl urbanizacijos, globalizacijos ir technologinių pokyčių įvairėja potencialios auditorijos, todėl sektorius atsidūręs kryžkelėje. Ataskaitoje pabrėžiama, kad valstybės narės ir suinteresuotieji subjektai galėtų glaudžiau bendradarbiauti tarptautiniu mastu ir užtikrinti, kad kultūros paveldo sektorius labiau prisidėtų prie tvaraus augimo ir darbo vietų kūrimo.
Daugiau informacijos:  http://ec.europa.eu/lietuva/ziniasklaidai/22072014_kulturos_paveldas_lt.htm

Taip pat skaitykite