Lietuvai pasaulio jaunimo irklavimo čempionate atstovaus du mūsų krašte išugdyti irkluotojai

tn_P4240018Liepos 19 d. į pasaulio jaunimo (U-23) irklavimo čempionatą buvo palydėta Lietuvos komanda, kurioje ir du mūsų krašte išugdyti irkluotojai – Rolandas Maščinskas (pirmasis treneris Petras Albertavičius) ir Žygimantas Gališanskis (pirmasis treneris Vytautas Domarkas). R. Maščinskas, kuris  jau senai yra vienas ne tik jaunimo, bet ir suaugusiųjų rinktinių lyderių, varžysis dviviečių valčių klasėje kartu su Aurimu Adomavičiumi. Rolandas pakeitė traumą gavusį Dominyką Jančionį.

Ž. Gališanskis šalies garbę gins vienviečių valčių klasėje, kurioje reikės varžytis net su 29 varžovais.

Žygimanto pirmasis treneris V. Domarkas naujienų portalui kvitrina.com sakė, jog vaikinas iš Prienų prieš šešerius metus atėjo į Birštono sporto centrą ir pasiprašė priimamas į irkluotojų būrį. Pasak trenerio, pirmasis įspūdis nerodė, jog  nei ūgiu, nei fiziniais duomenimis neišsiskiriantis šešiolikmetis jau po pusantrų metų atstovaus Lietuvą pasaulio jaunių čempionate ir užims devintąją vietą. V. Domarko teigimu, Žygimantui tais 2010 metais patekti į pagrindinį finalą sutrukdė patirties stoka.

Birštono sporto centro treneris teigė, jog tokio darbštaus ir turinčio stiprią sveikatą auklėtinio neturėjo. Ne veltui Ž. Gališanskis yra vadinamas Geležiniu Žygimantu.

Šiuo metu Birštono sporto centro auklėtinis studijuoja KTU ir treniruojasi Kauno irklavimo mokykloje.

Taip pat skaitykite