Nuo rugsėjo bus pradėtos taikyti nuolaidos būstą perkančioms jaunoms šeimoms

 

Vyriausybės posėdyje pritarta Teisingumo ministerijos siūlymams jaunoms šeimoms, įsigijusioms pirmąjį būstą ir jį registruojančioms Nekilnojamojo turto registre ir Hipotekos registre, taikyti nuolaidas – 50 proc. sumažinti atlyginimą už šių registrų teikiamas paslaugas.

„Mes įgyvendiname 16-osios Vyriausybės programos nuostatą palengvinti jaunimui įsigyti pirmąjį būstą. Jaunoms šeimoms svarbus yra kiekvienas litas, todėl šiandien priimtas Vyriausybės sprendimas gali būti vadinamas svarbiu žingsniu į priekį“, – pažymi iniciatyvos autorius teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Atliekant nekilnojamojo turto registraciją Registrų centre reikia sumokėti mokestį, kuris priklauso nuo vidutinės turto vertės. Registruojant hipoteką (įkeitimą) Centrinės hipotekos įstaigos tvarkomame Hipotekos registre imamas fiksuotas 108 litų mokestis.

Nuo š. m. rugsėjo 1 d., kuomet įsigalios šis Vyriausybės nutarimas, 50 proc. nuolaida registruojant ar įkeičiant nekilnojamąjį turtą bus teikiama jaunoms šeimoms, jeigu jos įsigyja pirmąjį būstą, t. y. jeigu šios šeimos Lietuvos  teritorijoje neturi ar neturėjo būsto nuosavybės teise.

Jaunos šeimos – tai šeimos, kuriose kiekvienas iš sutuoktinių yra ne vyresnis kaip 35 metų, taip pat šeimos, kuriose motina arba tėvas vieni augina vieną ar daugiau vaikų (įvaikių) ir yra ne vyresni kaip 35 metų.

Pagal Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti ir daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymą, jaunos šeimos nariais taip pat laikomi asmenys, teismo tvarka pripažinti šeimos nariais, ir gali būti laikomi sutuoktinių ar vienišo asmens kartu gyvenantys tėvai (įtėviai).

Su šiuo Vyriausybės nutarimu galima susipažinti internete.

Taip pat skaitykite