A3 klubo gimtadienio šventėje Birštone – petankės šou

IMGP6977Liepos 13 d. Birštono petankės aikštyne buvo sausakimša. Ir tam buvo rimta priežastis.

Petankės A3 klubas šventė savo gimtadienį, o kartu su juo ir draugai iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos. 26 komandos kovojo dėl pagrindinio prizo – A3 taurės.

Turnyre dalyvavo ir Birštono komandos: „Šilagėlė“ (Vytautas Gedminas ir Vytautas Vaitkevičius), „Apči“ (Irma Gedminaitė ir Paulius Bagdanavičius) ir mišrioji komanda (joje žaidė birštoniškis Kęstutis Pranculis), pavadinta „KGB“.

Visos trys komandos su mūsų kraštiečiais pateko tarp 16 stipriausiųjų. Deja, bet aštuntfinalio barjerą peržengė tik „Šilagėlės“ vyrai. Jie 13:4 įveikė „Duet“ dvejetuką ir pateko tarp 8 stipriausiųjų. „Apči“ 5:13 turėjo pripažinti „Žemstos“ pranašumą ir tęsė kovas dėl 9-16 vietų.  „KGB“ aštuntfinalyje 7:8 pralaimėjo „Arkos“ dvejetui ir taip pat nepateko į finalinį aštuntuką.

„Šilagėlė“ ketvirtfinalyje 4:8 pralaimėjo „Komandos“ duetui. Kovoje dėl 5-8 vietų Birštono komanda 9:12 neatsilaikė prieš „Vežą“ ir 12:11 įveikė A3 dvejetą. Bendroje įskaitoje „Šilagėlė“ užėmė 7 vietą.

„Apči“ duetas kovą dėl 9-16 vietų pradėjo dviem pergalėmis. 13:9 buvo įveikti varžovai iš Lenkijos („Kulawyi Niemwavy“), 10:3 – „Redzed“ dvejetas. Susitikime dėl 9 vietos Irma ir Paulius nesugebėjo rimčiau pasipriešinti „Duet“ komandai (6:13) ir bendroje įskaitoje liko dešimti.

„KGB“ duetas (Kęstutis ir Gintaras) nesėkme pradėjo kovą ir dėl 9-16 vietų. Jie 8:10 nusileido „Redzed“ dvejetui ir tęsė kovą dėl 13-16 vietų. Varžovai iš Lenkijos („Kulawyi Niemwavy“) buvo įveikti 13:6. Deja, 13 vietos užimti nepavyko, nes buvo pralaimėta „Tie tai geri“ duetui 0:13. Bendroje įskaitoje „KGB“ komandai atiteko 14 vieta.

A3 taurę iškovojo viena iš A3 klubo komandų – „A3 Vėtra“. Antroji vieta atiteko „Arkos“ dvejetui, o trečioji – „Komandos“ duetui.

Varžybų vyr. teisėjas Albertas Burneika naujienų portalui kvitrina.com sakė, jog Birštono petankės aikštynas ir visa kurorto aplinka labai tinka organizuoti tokio aukšto lygio varžybas, todėl ir buvo nuspręsta A3 klubo 8-ąjį gimtadienį švęsti būtent čia.

Povilas Reibutis

Taip pat skaitykite