LR Seimo nario Andriaus Palionio veikla parlamente ir apygardoje (gegužės – birželio mėnesiais)

Žmogų augina dėmesys ir meilė, bendravimas, dalijimasis patirtimi, tradicijomis,  sumanymais, bendrais ir asmeniniais rūpesčiais ir netgi  nuoskaudomis. Labai svarbu, kad  visa tai taptų visų ir kiekvieno bendru interesu, formuojančiu Lietuvos Respublikos ir jos gyventojų šiandieną ir rytojų.

Toks  Prienų ir Birštono krašto atstovo Seime Andriaus Palionio parlamentinės  veiklos credo.

Pavasario sesijos metu Seimo narys Andrius Palionis parengė ir įregistravo šias įstatymų pataisas:

Baudžiamojo proceso kodekso 154,155,173 straipsnių pakeitimo,

Užsienio valiutos Lietuvos Respublikoje įstatymo Nr. I-202 9 straipsnio pakeitimo,

Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo 10 straipsnio pakeitimo, įstatymo Nr. XII – 696,

Seimo nutarimo „Dėl Nacionalinio komercinio banko steigimo“.

Taip pat teikė pasiūlymus Žemės reformos įstatymo Nr. I – 1607 13 straipsnio pakeitimo,

Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo laikinojo įstatymo IX – 1314 pakeitimo,

Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymo projektui.

IMGP2551

Seimo nario Andriaus Palionio iniciatyva Prienų rajono  bei Birštono savivaldybėse lankėsi LR Sveikatos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis.

Ministras turėjo galimybę susitikti su savivaldybių merais Nijole Dirginčiene ir Vytu Bujanausku, abiejose savivaldybėse veikiančių medicinos įstaigų vadovais bei darbuotojais, susipažinti su medicininės įrangos baze, išklausyti medikų poziciją dėl gyventojų aptarnavimo rajone problemų ir galimybių jas spręsti.

Nuotraukoje:
LR Sveikatos ministro V. P. Andriukaičio  vizito Birštone metu drauge su Seimo nariu A. Palioniu ir  Birštono sav. mere N. Dirginčiene bei „Tulpės“ sanatorijos direktore L. Patinskiene.

 

Seimo narys Andrius Palionis dalyvavo Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Prienų atstovybės atidarymo šventėje Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, džiaugėsi nauja iniciatyva, viltimi, kad tai suteiks naujų galimybių verslo plėtotei Prienų rajone.

Į  Seimo nario priimamąjį dėl prastos kelių būklės kreipėsi gyventojai iš kelių rajono seniūnijų.

Seimo narys Andrius Palionis nedelsdamas tariasi su seniūnais, kelių priežiūros tarnybos specialistais, kad būtų užtikrinti kelių tvarkymo darbai, išspręstos problemos dėl konkrečių respublikinės reikšmės kelių saugumo ženklų ir kitų priemonių užtikrinimo.

Gyventojai kreipėsi ir dėl socialinių būstų remonto. Priimti teigiamų pokyčių sprendimai kartu su savivaldybės atstovais ir socialinių būstų gyventojais. Mažų jėgainių asociacijos atstovas pateikė pasiūlymus įstatymų pataisoms dėl atsinaujinančių energijos (saulės, vėjo)  šaltinių.

Seimo narys kreipėsi pagal visuomeninio judėjimo „Už socialinį teisingumą“ prašymą į Nacionalinę mokėjimo agentūrą dėl konkretaus projekto vykdymo reikalavimų atitikimų.

Kultūros įstaigų, visuomeninių organizacijų atstovai kreipėsi į Seimo narį dėl paramos projektams, kultūriniams renginiams.

Seimo narys Andrius Palionis gegužės-birželio mėnesiais tęsė keletą metų gyvuojančias tradicijas. Buvo  mecenatas ir pagrindinis rėmėjas Prienų rajono Medžiotojų draugijos stendinio šaudymo varžybose, skirtose LR Seimo nario Juozo Palionio pereinamajai taurei laimėti ir medžiotojų vasaros šventėje Jiezne, Prienų rajono jaunųjų šaulių lengvosios atletikos varžybose Išlauže. Taip pat organizavo ir pristatė Prienų rajono mokyklų moksleivių kūrybinių darbų parodos „Gyvenu Europoje“, skirtos Lietuvos narystės Europos sąjungoje 10-mečiui,  atidarymą LR Seime.

Seimo narys Andrius Palionis tos pačios šventės ir moksleivių parodos atidarymo Seime  proga dovanojo Prienų savivaldybės mokyklų mokiniams ir mokytojams ekskursiją po įžymias  istorines Vilniaus vietas,  Signatarų namus  ir LR Seimą. Kelionę į Vilnių, viešnagę LR Seime bei Valdovų rūmuose parlamentaras dovanojo ir  Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių Prienų skyriaus aktyvui iš Veiverių, vadovaujamam Dalytės Raslavičienės.

Seimo narys Andrius Palionis per savo padėjėją Rasą Zdanevičienę sveikino ir finansiškai rėmė Prienų rajono Skriaudžių pagrindinės mokyklos projekto sumanytojus ir įgyvendintojus, dalyvavusius  respublikiniame projekte „Kūrybinės partnerystės“.

Prienų rajono mokinių dalykinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojų šventėje „Pasidžiaukime kartu“ Andrius Palionis sveikino ir skatino pažangų jaunimą bei mokytojus. Juozo Palionio labdaros ir paramos fondas, kuriam atstovauja ir Seimo narys Andrius Palionis,  finansiškai parėmė Birštono kultūros centro kolektyvo „Aguonėlė“ (vadovė V.Bankauskienė)  kelionę į tarptautinį šokių festivalį Ispanijoje.

Parlamentaras Andrius Palionis savo asmeniniu  dalyvavimu ir su padėjėjais pagerbė miestų, bendruomenių, švietimo įstaigų bei saviveiklinių kolektyvų bendruomenes Prienų rajono ir Birštono savivaldybėse vykusiuose valstybinių ir tradicinių švenčių renginiuose. Seimo nario atstovai Balbieriškio seniūnijos kaimų bendruomenės „Vidupis“ pirmininko Alfonso Vitkausko kvietimu bei Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininko Vyto Kederio kvietimu dalyvavo Motinos dienai skirtuose renginiuose. Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės kvietimu Seimo narys Andrius Palionis dalyvavo tradicinėje Birštono miesto  šventėje „Žydinčio miesto ritmu“ ir tai progai skirtuose renginiuose. Sveikino šventės šeimininkus, svečius ir miestelėnus, linkėjo žavesio išskirtine savastimi ir kasmetinės vilionės į vis įdomesnį, turtingesnį ir įvairesnį vasaros sezoną Birštone.  Europos savaitės renginių Prienuose baigiamojoje šventėje Andrius Palionis susirinkusiai auditorijai linkėjo stengtis pažinti  gyvenimą ES, saugoti savo šalies ir visos ES bendrijos interesus, būti vertais ir gerbtinais šios bendrijos atstovais.

„Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorės Ilonos Balčiukynienės kvietimu  Seimo narys Andrius Palionis dalyvavo šios mokyklos gimtadienio šventėje. Sveikino mokytojus ir mokinius, vaišino proginiu tortu. Prienų „Žiburio“ gimnazijos direktorės Irmos Šneiderienės kvietimu dalyvavo Paskutinio skambučio šventėje, maloniai pagerbdamas ir nuteikdamas mokinių ir mokytojų bendruomenę. Pakuonio pagrindinės mokyklos direktoriaus Jono  Mikelionio kvietimu Seimo narys per padėjėją Valę Petkevičienę sveikino mokyklos bendruomenę 190 metų jubiliejaus proga. Padėkos raštais ir asmeniniais prizais įvertino bei pagerbė mokytojos metodininkės Ritos Markovskajos darbą ir pažangiausios bei aktyviausios  9 b klasės mokinės Karolinos Stankevičiūtės indėlį į mokyklos bendruomenės gyvenimą.

IMGP9915Gedulo ir Vilties dienos renginyje Veiveriuose, Skausmo kalnelyje, Seimo narys Andrius Palionis pagerbė už Lietuvos laisvę žuvusius tremtinius ir politinius kalinius, linkėjo visiems auginti Lietuvą savyje, būti stipriais vienybėje ir išdidžiais laisvėje. Dėkojo Skausmo kalnelio globėjai Dalytei Raslavičienei už ištikimybę ir pasiaukojimą tautos istorijos atminimo saugojimui.

UAB „Wilara“ Pirmojo avilio dvidešimtmečio šventėje Seimo narys Andrius Palionis sveikino visą bendrovės kolektyvą, dėkojo įkūrėjams ir savininkams  Danutei ir Gediminui Olsevičiams už modernios idėjos plėtrą ir darbo vietų sukūrimą. Naujosios Ūtos laisvalaikio salės teatro režisierės Anelės Lukjančuk kvietimu Andrius Palionis dalyvavo 9-ojoje Prienų rajono klojimo teatrų šventėje „Vėtrungė“ Serbentinės kaime, Naujosios Ūtos seniūnijoje. Sveikino teatrų šventės dalyvius ir 25 metų jubiliejaus proga Naujosios Ūtos teatro kolektyvą bei jo  režisierę, dėkojo už tradicijos išsaugojimą kaime, jos populiarinimą ir sklaidos įvairovę.

Tradiciškai parlamentaras sveikino ir gegužės – birželio mėnesiais gimusius Prienų rajono ir Birštono savivaldybių senjorus.  Sveikinimai paštu išsiųsti 120 jubiliatų.

 

Nuotraukoje:
Seimo narys A.Palionis dėkoja Veiverių Skausmo kalnelio puoselėtojai D. Raslavičienei, ugdančiai jaunąją kartą patriotizmo ir meilės Lietuvai dvasia.

 

 

Taip pat skaitykite