Prienų rajono policija atskleidė du neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis atvejus

kanapes-1Praeitą savaitę Prienų rajono policijos komisariate (toliau – Prienų r. PK) pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis atvejų.

Balandžio 15 d. apie 15.15 val., Prienų r. PK pareigūnams gavus informacijos dėl Prienų rajono gyventojo R. B., gim. 1991 m., galimo neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, sustabdytas minėto asmens vairuojamas automobilis. Patikrinus automobilį, daiktų dėtuvėje rasta trys polietileniniai paketėliai su augaline medžiaga, įtariama, kanapėmis.

Balandžio 16-ąją Prienų r. PK teisėsaugininkai, taip pat turėdami informacijos, Prienuose, Liepų gatvėje, sustabdė Prienų gyventoją E. B, gim. 1976 m. Pas jį rasta du polietileniniai paketėliai su augaline medžiaga, kaip įtariama, kanapėmis. Atlikus kratą minėto asmens namuose rasta svarstyklės, trintuvė ir tušti paketėliai. Įtariama, kad šios priemonės buvo naudojamos narkotinėms medžiagoms smulkinti, sverti ir pakuoti.

Dėl šių veikų Prienų r. PK pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d. „Neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti“. Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė  narkotines ar psichotropines medžiagas, neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dviejų metų.

 

Prienų r. PK informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite