Prienų „TonyBet“ įveikė „Dzūkiją“ ir iškovojo 24 pergalę LKL čempionate

IMGP2158Balandžio 23 d. Prienų „TonyBet“ krepšininkai paskutinėse LKL reguliariojo sezono namų rungtynėse įveikė Alytaus „Dzūkijos“ komandą (87:74) ir iškovojo čempionate 24 pergalę.

Rungtynėse aikštelės šeimininkai buvo įgiję 30 taškų persvarą, bet ketvirtajame kėlinyje išbarstė daugiau negu pusę jos.
„TonyBet“ strategas po rungtynių prisipažino, jog komanda po triumfo LKF taurėje ir iškovotos antrosios vietos BBL pradėjo žaisti jam nesuprantamą žaidimą. Pasak jo, priežasčių gali būti įvairių. Tai ir Artūro Valeikos ir kitų krepšininkų nebuvimas, gal buvo neįvertintas varžovas, bet, jo teigimu, daryti tiek klaidų ir taip neatsakingai žaisti komanda negali. Vyr. trenerio manymu, būtina per likusį laiką surasti kitokius sprendimus, nes laukia sunkios batalijos, o varžovai visi labai stiprūs.

Pirmasis kėlinys

Prienų komanda laimėjo pirmąjį ginčą, ir Mindaugas Lukauskis atidarė aikštelės šeimininkų taškų kraitį taikliu tritaškiu (3:0). Svečiai iš Alytaus atsakė dvitaškiu (3:2). Prienų komanda suorganizavo pirmąjį savo spurtą ir įgijo 8 taškų pranašumą (10:2). Antrąjį spurtą „TonyBet“ krepšininkai surengė atsakydami į varžovų dvitaškį ir padidino savo persvarą iki 11 taškų (15:4). O kai po M. Lukauskio antrojo tritaškio skirtumas pasiekė 12 taškų (18:6), „Dzūkijos“ trenerių štabas suskubo paimti minutės pertraukėlę, po kurios svečiai sėkmingai išnaudojo Prienų komandos klaidas ir sumažino atsilikimą iki 7 taškų (20:13). Likus iki kėlinio pabaigos dviem minutėm Prienų komandos persvara siekė 9 taškus (22:13). Likusį laiką nei vienai komandai taip ir nepavyko pelnyti taškų.

Antrasis kėlinys

Kėlinio pradžioje aikštelės šeimininkai surengė dar vieną spurtą, kurį 5 iš eilės pelnytais taškais pradėjo Gintaras Kadžiulis, ir „TonyBet“ persvara šoktelėjo iki 18 taškų (31:13). O kai skirtumas pasiekė 19 taškų (41:22),  Alytaus komanda vėl buvo priversta paimti minutės pertraukėlę. Bet ir trumpas atodūsis nepadėjo. Aikštelės šeimininkai sistemiškai didino savo persvarą ir po dviejų kėlinių pirmavo 24 taškų skirtumu (49:25).

Trečiasis kėlinys

G. Kadžiulis  ir Žygimantas Janavičius iškart padidino persvarą iki 28 taškų (53:25). Varžovai atsakė taikliu tritaškiu (53:28). Ir tada atėjo laikas Vaido Čepukaičio benefisui.
„TonyBet“ centras pelnė iš eilės 10 taškų, taip pat ir tritaškį, sėkmingai kovojo po savo ir varžovų krepšiais, ir vėl grąžino aikštelės šeimininkams 28 taškų pranašumą (64:36). Po G. Kadžiulio dvitaškio komandas jau skyrė 30 taškų (66:36), ir „Dzūkijos“ vyr. treneris paėmė dar vieną minutės pertraukėlę. Po jos situacija realiai nepasikeitė. Tiesa, svečiai sugebėjo sumažinti skirtumą iki 28 taškų (71:43).

Ketvirtasis kėlinys

Jaunasis D. Šemeklis  grąžino „TonyBet“ 30 taškų persvarą (73:43). Bet tada aikštelės šeimininkų žaidimas pradėjo rimtai strigti, ir skirtumas tarp komandų tirpo greičiau nei pavasarinis sniegas. 2 minutės iki rungtynių pabaigos iš 30 taškų persvaros liko tik 14 taškų (80:66). Tokie įvykiai privertė Prienų komandos vyr. trenerį grąžinti į aikštelę savo gvardiją. Per vieną minutę skirtumas buvo padidintas iki 19 taškų (87:68). Ir tada įvyko nemalonus incidentas – G. Kadžiulis piktokai sureagavo į teisėjų sprendimą neskirti, jo manymu, baudos, ir gavo dvi technines baudas.
Svečiai išnaudojo šią situaciją ir sumažino skirtumą iki 13 taškų (87:74).

Taip pat skaitykite