„MAISTO BANKUI“ AUKOTA GERANORIŠKAI IR DOSNIAI

WP_20140411_004Praėjusį savaitgalį, balandžio 11-12 dienomis, vyko pavasarinė akcija „Maisto bankas“. Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centras paramą rinko „MAXIMA“ parduotuvėse Prienų mieste ir „IKI CENTO“ parduotuvėje Jiezne. Akcijoje talkino 60 savanorių. Tarp jų – socialinių paslaugų centro darbuotojai, Prienų Ąžuolo progimnazijos, Prienų Žiburio gimnazijos, Jiezno gimnazijos, Stakliškių vidurinės mokyklos mokiniai. Daugelis vaikų ir centro darbuotojų akcijoje savanoriavo nebe pirmą kartą, nors kiekvienais metais sulaukiame ir iniciatyvių naujų savanorių.

Akcijos rezultatai pranoko lūkesčius. Lyginant su rudenine akcija, vykusia spalio mėnesį, maisto produktų buvo surinkta gerokai daugiau. Daugiausia suaukota makaronų, įvairių kruopų, miltų, cukraus, arbatos, aliejaus, ryžių. Mažuosius paramos gavėjus galėsime pradžiuginti įvairiais skanėstais, kurių šiemet paaukota ypatingai daug: sausainiais, saldainiais, dribsniais.

Reikia pastebėti, kad ir geradarių su kiekviena akcija atsiranda vis daugiau. Šį kartą aukotojų skaičius siekia 930 per visas tris parduotuves. Savanorių teigimu, daugiausia aukojančių buvo penktadienio vakarą, tačiau šeštadienį pirkėjai buvo dosnesni – kai kurie „Maisto banko“ prekių surinkimo punkte paliko po pilną krepšelį ar pusę vežimėlio maisto produktų. Penktadienio vakarą prieniečiai paaukojo rekordišką sumą grynaisiais pinigais – 205 Lt. Nors šiais metais buvo galimybė paremti Maisto banką kasoje nuskenuojant akcijos skrajutę, tačiau daugelis teigė labiau pasitikintys savanoriais ir aukojo palikdami grynuosius, už kuriuos buvo nupirkta maisto produktų.

Daugelis aukojančiųjų teigė besidžiaugiantys, kad šiuo nelengvu metu gali pasidalinti su tais, kurie iš tiesų gyvena nepritekliuje. Nemažai buvo žmonių, kurie dėkojo savanoriams už kilnų darbą vardan tų, kuriems reikia mūsų pagalbos. Kaip ir kiekvienais metais, savanoriams teko išklausyti ir nepatenkintų pirkėjų nuomones, netgi kaltinimus, kad tokiomis akcijomis mes mokome jaunąją kartą valkatauti…

Surinkta parama Socialinių paslaugų centre bus dalinama daugiavaikėms mažas pajamas gaunančioms šeimoms ir nepasiturintiems pagyvenusiems žmonėms. Išdalinimui buvo paruošti 89 maisto paketai. Atrenkant paramos gavėjus, atsižvelgiama ne tik į finansinę asmens ar šeimos padėtį, bet ir į gyvenimo ir buities sąlygas, gyvenimo būdą. Pavyzdžiui, parama neskiriama asmenims ar šeimoms, kurie gaunamą paramą naudoja ne šeimos interesams, pasižymi amoraliu elgesiu, nuolat girtauja. Dalis paramos bus skirta suvartoti Socialinių paslaugų Dienos centre, jį lankančių vaikų, neįgaliųjų, socialiai remtinų asmenų maitinimui.

 

Socialinio darbo organizatorė

Inga Barkauskienė

Taip pat skaitykite