Viktorinoje varžėsi ir vaikai, ir mamos, ir močiutės

viktorina-amsisBalandžio 11-ąją į Prienų rajono Naujosios Ūtos seniūnijos laisvalaikio salėje organizuojamą viktoriną rinkosi įvairaus amžiaus vaikai. Prie dalyvių komandų prisijungė  Prienų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė Edita Kubilienė, ištikimasis policijos bičiulis Amsis.

Jauniesiems dalyviams į pagalbą atskubėjo mamos ir netgi močiutės.

Popietės organizatoriai visus supažindino su kultūringo elgesio taisyklėmis, vaikai sužinojo, kaip reikia elgtis mokykloje su bendraamžiais, draugais ir vyresniaisiais, turiningai leisti laisvalaikį. Pareigūnė Edita dalyviams paaiškino, kokių pašalinių daiktų negalima nešti į mokyklą,  kaip spręsti iškilusias konfliktines situacijas. Vaikų bičiulis Amsis pademonstravo, kokia turėtų būti taisyklinga laikysena. Talkinant Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos spec. pedagogei Vilijai Zablackienei ir Naujosios Ūtos laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorei Anelei Lukjančuk, duotos užduotys. Jauniesiems dalyviams buvo pateiktos situacijos. Pirmiausia jie turėjo suvaidinti nekultūringo elgesio atvejį, o paskui parodyti, kaip toje situacijoje derėtų elgtis kultūringai.

Renginio pabaigoje vaikai ant balionų užrašė linkėjimus ir juos paleido į dangų. Pavasariškas oras leido pasigrožėti tolstančiais spalvingais balionais, o komandoms pasivaržyti, kieno balionėlis nuskris toliausiai. Į laisvalaikio salę sugrįžę vaikai atsisveikino su policijos bičiuliu Amsiu.

Belieka tikėtis, kad renginio metu jauniesiems bičiuliams suteikta informacija padės būti kultūringesniems, drausmingiems ir saugiems.

 

Prienų r. PK informacija ir nuotraukos

Taip pat skaitykite