Gėlių ir šypsenų šventė

IMGP6994

Mokslo metų pradžios šventės vaizdai kiekvienam suvirpina širdį – juk mokiniais buvome visi, visi kažkada ėjome į mokyklą, pailsėję po gražios vasaros, pasiilgę draugų ir mokytojų, nusiteikę naujovėms ir atradimams. Tad kaip nesišypsoti, matant mamyčių ir tėvelių vedamus pradinukus, kurie taip atsargiai ir išdidžiai nešasi didžiulius kardelius, kaip nepalydėti akimis vyresniųjų klasių mokinių, išgražėjusių, pasipuošusių mergaičių, sutvirtėjusių ir surimtėjusių vaikinukų? Ir mokytojai šią dieną taip šiltai šypsosi, žvelgdami į mokyklon traukiančius vaikus, juos kalbindami, paglostydami galveles, pagirdami jų puošnumą ir rimtumą.

Stakliškių vidurinėje mokykloje mokslo metų pradžios šventė prasidėjo tradicinėmis pamaldomis bažnyčioje, kur Užuguosčio parapijos klebonas Aurymas Tarasevičius pasimeldė kartus su visais už naujos pradžios sėkmę, už mokinių ir jų tėvelių, už mokytojų stiprybę ir sveikatą. Į mokyklos kiemą atskirai nuo visų grįžo dvyliktokai ir pirmokai, susikibę rankomis, skambindami varpeliu, iš tolo šviesdami ryškiaspalviais balionais. Jų, lyg garbingiausių svečių, laukė išsirikiavę mokiniai ir mokytojai, tėveliai ir svečiai. Iš tiesų, ši šventė turbūt jautriausiai užgauna būtent jų – pirmokėlių ir dvyliktokų – sielas. Vieniems šie mokslo metai – pradžių pradžia, kai viskas nauja ir įdomu, kai kiekviena diena kupina mažesnių ir didesnių nuotykių. Dvyliktokams tai paskutiniai metai mokykloje. Jų dienos – tai atsisveikinimas ir pasiruošimas kitam, itin svarbiam, gyvenimo tarpsniui. Apie tai ir bylojo jų sakomos eilės, nors širdys, ko gero, dar nenorėjo sutikti, kad šie metai – paskutiniai Stakliškėse.

Ir pirmokai, ir dvyliktokai šventės proga paliko mokyklai po nuostabią dovaną. Mažieji kartu su mokytoja Sonata Labutiene pasodino svyruoklį berželį, kuris kartu su vaikais kasdien augs ir stiprės. O dvyliktokė Gintarė Našlėnaitė savo įstabiais piešiniais papuošė mokyklos fojė, jos darbas ilgam išliks ant dailės kabineto sienos, primindamas kitiems mokiniams jos talentą ir pasiekimus.

Mokslo metai Stakliškėse startuoja su permainomis ir naujovėmis, su mokytojų ir mokinių pasiryžimu kuo giliau įsiskverbti į Žinių pasaulį.

Taip pat skaitykite